Αθλητισμός: 4 Αποτελεσματικές ασκήσεις εκγύμνασης των ποδιών για το σπίτι [vid]

Το γεγονός ότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνετε εκπτώσεις στη ρουτίνα άσκησής σας. Τα οφέλη της άσκησης για το σώμα και την ψυχή έχουν αναλυτικά εκτεθεί σε προηγούμενο κείμενό μας. Εδώ, θα μάθουμε 4 εύκολες ασκήσεις ποδιών που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι σημαντικό να εντάξετε τις ασκήσεις που ακολουθούν στο καθημερινό πρόγραμμα άσκησής σας. Επιπλέον, σκεφτείτε να κάνετε τυχόν τροποποιήσεις στη διατροφή σας, καθώς η τελευταία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καλή υγεία του σώματος. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η τακτική άσκηση βοηθά το δέρμα σας να διατηρεί τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του, δρώντας αντιγηραντικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνετε για κάθε μια από τις ασκήσεις που ακολουθούν 3 σετ από 10 επαναλήψεις.

4 Αποτελεσματικές ασκήσεις εκγύμνασης των ποδιών που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι:

Βαθιά καθίσματα:

  • Ενεργοποιούν και ενισχύουν ολόκληρο το κάτω μέρος του σώματός σας και επιπλέον σας βοηθούν να ωθήσετε το μεταβολισμό σας, γεγονός που σας βοηθά να “καίτε” περισσότερο λίπος.

Προβολές:

  • Οι προβολές συμβάλλουν στη βελτίωση της ισορροπίας του σώματος και προωθούν τον συντονισμό.

Πλευρικές ασκήσεις:

  • Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την τόνωση των γλουτών και των μυών του ποδιού. Εάν τις συνδυάσετε με τα βαθιά καθίσματα, θα αυξήσουν τη μυϊκή σας τόνωση.

Stepping:

  • Για να κάνετε αυτή την άσκηση στο σπίτι, θα χρειαστείτε έναν ξύλινο πάγκο ή ένα σκαλοπάτι.
  • Πώς θα την κάνετε; Ανασηκωθείτε, με την πλάτη σε ίσια θέση και τα χέρια σας στο πλάι. Σηκώστε ένα από τα πόδια σας στον πάγκο και σηκώστε αμέσως το υπόλοιπο σώμα σας μέχρι το πόδι να έρθει σε ίσια θέση, ενώ το άλλο παραμένει λίγο ανυψωμένο. Τέλος, επιστρέψτε στην αρχική θέση και συνεχίστε να κάνετε την άσκηση, εναλλάσσοντας πόδια.

 

Για περισσότερες ασκήσεις στο σπίτι ακολουθείστε τις οδηγίες στο παρακάτω βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here