Forbes: Μπέζος, Μασκ, Αρνό – Οι 3 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά


Η μεγάλη «κούρσα» μεταξύ των Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ, Μπερνάρ Αρνό.

Η τριπλή «κούρσα» για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο εντάθηκε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Forbes, καθώς ο Έλον Μασκ, με περιουσία 177,4 δισ. δολαρίων στο τέλος της Πέμπτης, ξεπέρασε τον Γάλλο μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Ο Αρνό είχε προβάδισμα κατά την έναρξη της εβδομάδας, κατέχοντας την πρώτη θέση, ωστόσο είδε την περιουσία του να μειώνεται λόγω της πτώσης των μετοχών της LVMH. Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ανέκτησε την πρώτη θέση με περιουσία 185,5 δισ.

Όπως σημειώνει το Forbes, πρόκειται για μια χρονιά «ρόλερ-κόστερ» για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, καθώς η κατάταξη αλλάζει διαρκώς: Από τον Ιανουάριο οι τρεις «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» για την κορυφή, κερδίζοντας και χάνοντας συχνά την πρώτη θέση. Αυτό το φαινόμενο, όπως σχολιάζεται στο σχετικό δημοσίευμα, είναι ασυνήθιστο.

Ακολουθεί η «τριανδρία» των πλουσιότερων:

Τζεφ Μπέζος: 185,2 δισ. δολάρια

Ήταν ο πλουσιότερος του κόσμου για το μεγαλύτερο μέρος του 2021. Άρχισε τη χρονιά στην πρώτη θέση και μετά έπεσε για λίγο στη 2η, ωστόσο ανέκτησε την πρώτη μετά από τα μέσα Ιανουαρίου ως τον Μάιο. Επέστρεψε στην πρώτη θέση στις 10 Ιουνίου και παρέμεινε εκεί για 50 ημέρες. Ωστόσο το «στραβοπάτημα» του Αρνό τον επανέφερε στη κορυφή.

Έλον Μασκ: 177,1 δισ. δολάρια

Η περιουσία του αυξήθηκε κατά πάνω από 100 δισ. δολάρια σε ένα έτος, λόγω της ανόδου της μετοχής της Tesla- Μετά από μια μικρή πτώση στην αρχή της πανδημίας, οι μετοχές εκτοξεύτηκαν τους επόμενους μήνες. Στις 8 Ιανουαρίο έγινε ο πλουσιότερος στον κόσμο και για μια εβδομάδα αντάλλασσαν θέσεις σχεδόν καθημερινά, μα η μετοχή της Tesla άρχισε να πέφτει, οπότε πήρε προβάδισμα ο Μπέζος. Μετά τον πέρασε και ο Αρνό, αφήνοντάς τον στην τρίτη θέση για μήνες, αρχίζοντας από τον Απρίλιο.

Μπερνάρ Αρνό: 173,3 δισ. δολάρια

Έχτισε μια γιγαντιαία αυτοκρατορία- τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη από άποψης κεφαλαιοποίησης αγοράς. Στην LVMH ανήκουν δεκάδες brands, μεταξύ των οποίων Louis Vuitton, Hennessy, Sephora κ.α. Ο Αρνό κατέκτησε την κορυφή τον Μάιο και «συγκράτησε» τον Μπέζος για περίπου δύο εβδομάδες. Ανέκτησε την πρώτη θέση στα τέλη του Ιουλίου και την κράτησε για το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, μέχρι την πρόσφατη πτώση του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ