Βάνα Παπαευαγγέλου: Εικόνα σταθεροποίησης μετά από 7 εβδομάδες

Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.496 νέα κρούσματα, 53 νεκρούς και 707 διασωληνωμένους. Σημειώνεται ότι χθες, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, διεξήχθησαν λίγο περισσότερα από 10.000 τεστ.

Σταθεροποίηση της πανδημίας μετά από 7 εβδομάδες

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στη χώρα, σημείωσε η λοιμωξιολόγος που όμως σημείωσε πως έχουμε μια πρώτη εικόνα σταθεροποίησης μετά από 7 εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 2.500 υπολογίζεται ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών. Έτσι, σημειώνουμε σε όλη τη χώρα 24 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού την ημέρα. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερή στα 44 έτη.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 23.500 και παρατηρείται σταθεροποίηση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες, αλλά αυξητικές τάσεις σε άλλες.

Στο 6% ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού

Ο δείκτης θετικότητας την εβδομάδα που μας πέρασε παρέμεινε σταθερός στο 6%. «Μας ενδιαφέρει η θετικότητα στα νοσοκομεία όπου προσέρχονται άνθρωποι με συμπτώματα» τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου, που υπογράμμισε πως ακόμη περισσότερο οι ειδικοί παρακολουθούν τη θετικότητα σε τυχαία δειγματοληψία, δηλαδή σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει πιεσμένη με κατά μέσο όρο 470 εισαγωγές την ημέρα. Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται πάνω από 5.000 ασθενείς στην επικράτεια, ενώ 7 στους 10 είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έφερε ένα παράδειγμα από το νοσοκομείο «Αττικόν» όπου εργάζεται. Όπως είπε, παρατηρήθηκε ένα πρώτο δειλό μήνυμα αισιοδοξίας. «Στη χθεσινή εφημερία είδαμε μείωση των εισαγωγών σε 60 άτομα, ενώ ο μέσος όρος στο Αττικό τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν 90». Ωστόσο, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στην αργία της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανοίγει νέο πιλοτικό πρόγραμμα «λίστας αναμονής» στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας και θα επεκταθεί στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here