Κομισιόν: Θα διασφαλίσουμε πως τα εμβόλια της AstraZeneca θα παραμείνουν στην ΕΕ

Η ΕΕ θα διασφαλίσει πως τα εμβόλια για τον κορονοϊό που παράγονται από την AstraZeneca εντός της θα παραμείνουν εκεί μέχρι η εταιρεία να αρχίσει και πάλι να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της ως προς τις παραδόσεις, είπε την Παρασκευή ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Η ΕΕ αυστηροποίησε τον έλεγχο επί των εξαγωγών εμβολίων κορονοϊού, στο πλαίσιο του ευρύτερου ζητήματος που έχει προκύψει με τις εξαγωγές σε χώρες με υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού, όπως η Βρετανία, ή χώρες που δεν μοιράζονται τις δόσεις που παράγουν.

«Φυσικά, η AstraZeneca είναι ζήτημα…είχαμε πρόβλημα με αυτή την εταιρεία» είπε ο Μπρετόν, προσθέτοντας πως όλοι οι άλλοι προμηθευτές τα πήγαιναν καλά.

«Έχουμε τα εργαλεία και θα διασφαλίσουμε πως όλα θα μείνουν στην Ευρώπη μέχρι η εταιρεία να επιστρέψει στις δεσμεύσεις της» είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο Μπρετόν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Reig Jofre στη Βαρκελώνη, όπου θα συσκευάζεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson από τα μέσα του Ιουνίου.

Η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή εμβολίων για τον κορονοϊό μέχρι τα τέλη του έτους, με 52 εργοστάσια να συμμετέχουν στη διαδικασία ανά την ήπειρο, είπε ο Μπρετόν. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Ευρώπη αναμένεται να έχει εμβολιάσει αρκετούς το καλοκαίρι, πιθανώς κατά τα μέσα Ιουλίου, για να επιτύχει το επιθυμητό επίπεδο ανοσίας.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα παραγωγής δύο- τριών δισεκατομμυρίων δόσεων συνολικά, συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here