Μηταράκης για Αφγανιστάν: Δεν ξαναβιώσουμε το χάος, είμαστε προετοιμασμένοι, απροσπέλαστη η χώρα


Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, διαβεβαίωσε, σχετικά με την κρίση στο Αφγανιστάν, πως η Ελλάδα δεν θα ξαναβιώσει το χάος μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης.

«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη» δήλωσει στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος». Παράλληλα σημείωσε πως η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν.

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Αθήνα αναφορικά με το ζήτημα του προσφυγικού που έρχεται ξανά στο προσκήνιο λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Παράλληλα η ελληνική πλευρά είναι σε συνεχή επαφή με την Ευρώπη και υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί μία ενιαία γραμμή στο θέμα του προσφυγικού: Χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν και σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για τις προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν καθώς Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ