Μέρκελ: Ο αφγανικός στρατός κατέρρευσε με τρομακτική ταχύτητα


Η αντίσταση του αφγανικού στρατού κατά των Ταλιμπάν κρίθηκε λάθος, είπε η καγκελάριος Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναγνώρισε πως η αντίσταση του αφγανικού στρατού έναντι των μαχητών Ταλιμπάν κρίθηκε λάθος.

«Ο στρατός κατέρρευσε με τρομακτική ταχύτητα», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης. «Αναμέναμε η αντίσταση να είναι σθεναρότερη».

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε πως το επίκεντρο τώρα είναι η διάσωση ανθρώπων από το Αφγανιστάν, ωστόσο αργότερα θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με το τι επιτεύχθηκε ή απέτυχε να γίνει.

Στο μεταξύ, στοιχεία και αναφορές για φόνους, συλλήψεις, εκβιασμούς, βιαιότητες κ.α. από τους Ταλιμπάν έρχονται από το Αφγανιστάν, παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις από τους ισλαμιστές πως δεν θα επιδιώξουν αντίποινα και εκδικητικές ενέργειες σε βάρος των αντιπάλων τους.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν απαγάγει κανέναν ξένο, αν και ορισμένους τους ανέκριναν προτού τους επιτρέψουν να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ωστόσο ένας αξιωματούχος της ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Οι μαχητές μας θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση», είπε στο Reuters ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Ο ίδιος απέκλεισε τις καταγγελίες περί απαγωγών ξένων, ωστόσο, πρόσθεσε «Ανακρίνουμε κάποιους από αυτούς προτού φύγουν από τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ