DuPage Medical: Αναλαμβάνει χρέος για να πληρώσει ιδιοκτήτες ιδιωτικών μετοχών

DuPage Medical: Η μεγαλύτερη ανεξάρτητη ομάδα ιατρών του Ιλλινόις, η οποία έλαβε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια από τους φορολογούμενους το 2020, διανέμει 209 εκατομμύρια δολάρια φέτος στους ιδιοκτήτες. Ο Ιατρικος όμιλος DuPage συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης που αναλαμβάνουν μεγαλύτερο χρέος για να πληρώσουν μερίσματα στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών μετοχών τους, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη μιας πανδημίας που βύθισε τη βιομηχανία σε κρίση.

Τουλάχιστον πέντε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ έχουν δανειστεί εν μέρει για να χρηματοδοτήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια τέτοιων πληρωμών κατά το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη από το μη κερδοσκοπικό έργο ιδιωτικών μετοχών.

Η πρακτική, γνωστή ως ανακεφαλαιοποίηση μερισμάτων, κερδίζει ώθηση, καθώς οι επενδυτές κυνηγούν την απόδοση με επιτόκια κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται σε ισχυρότερη βάση, με τις επισκέψεις ασθενών να ανακάμπτουν και η κυβέρνηση να απελευθερώνει άνευ προηγουμένου οικονομικό κίνητρο.

Οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης έχουν ήδη δανειστεί περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, εν μέρει για τη χρηματοδότηση πληρωμών σε ιδιώτες ιδιοκτήτες μετοχών, υπερδιπλασιάζοντας το ποσό που εκδόθηκε όλο το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Market Intelligence. Παγκόσμιας Αγοράς Νοημοσύνης.

Με τον τρέχοντα ρυθμό, θα ήταν η πιο ενεργή χρονιά της βιομηχανίας για δανεισμό από το 2015.

«Η ζήτηση των επενδυτών για μοχλευμένα δάνεια ξεπερνά την προσφορά μέχρι στιγμής φέτος, στέλνοντας τις τιμές στη δευτερογενή αγορά στα ύψη», δήλωσε η Marina Lukatsky, ανώτερη διευθύντρια της S&P.

Η ανακεφαλαιοποίηση μερισμάτων είναι ένας λόγος για τον οποίο οι πλούσιοι επενδυτές προσελκύονται στα ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουν χρόνια για μια πληρωμή.

Η κύρια ομάδα πίεσης των ιδιωτικών μετοχών, το Αμερικανικό Συμβούλιο Επενδύσεων, υπερασπίστηκε την πρακτική, υποστηρίζοντας ότι τα δάνεια γίνονται σε οικονομικά υγιείς εταιρείες και βοηθούν τους συνταξιούχους, επειδή τα δημόσια συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι μεταξύ των πελατών των ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η ανακεφαλαιοποίηση μερισμάτων αντιπροσώπευε μόλις το 6% της συνολικής αγοράς δανείων με μόχλευση πέρυσι, ανέφερε ο εμπορικός όμιλος, επικαλούμενος τα δεδομένα της S&P. Ωστόσο, επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του έργου των ιδιωτικών συμμετεχόντων Private Equity Stakeholder, λένε ότι η στρατηγική καταστρέφει την αξία.

«Με τις εταιρείες που έχουν χρέος να εξαγάγουν μετρητά για τις ίδιες, οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών θέτουν αυτές τις εταιρείες σε κίνδυνο για αναδιάρθρωση, πτώχευση ή μείωση κόστους για να καλύψουν τις πληρωμές τόκων και να εξοφλήσουν αυτό το χρέος», δήλωσε η Eileen O’Grady, συντονίστρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Η έκθεση ξεχώρισε δύο ιδιωτικές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης που ανήκουν σε μετοχές: τον Ιατρικό Όμιλο DuPage, ένα δίκτυο περισσότερων από 750 γιατρούς στην περιοχή του Σικάγο και την Mentor Network, η οποία αντιμετωπίζει παιδιά και ενήλικες με διανοητική αναπηρία. Ο ¨ομιλος DuPage, ο οποίς έλαβε επιχορηγήσεις και δάνεια περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων από τους φορολογούμενους το 2020, διανέμει 209 εκατομμύρια δολάρια φέτος σε ιδιοκτήτες, συμπεριλαμβανομένης της Ares Management, χρησιμοποιώντας εναπομείναντα μετρητά από την πώληση ορισμένων κτιρίων γραφείων και πρόσθετο χρέος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Επενδυτών της Moody.

«Αρνητική πίστωση»

Η διανομή είναι «αρνητική πίστωση, καθώς δείχνει τον επιθετικό χαρακτήρα των οικονομικών πολιτικών του Ομίλου DuPage», έγραψαν οι αναλυτές του Moody σε μια έκθεση.

«Σε συνδυασμό με την υψηλότερη ακαθάριστη χρηματοοικονομική μόχλευση, αυτό θα αφήσει τον Όμιλο DuPage σε πιο αδύναμη θέση για να απορροφήσει οποιαδήποτε απροσδόκητη λειτουργική αναστολή ή αυξητικό χρέος.»

Ο Όμιλος σκοπεύει να αποπληρώσει τα κρατικά δάνεια και χρησιμοποιεί τις επιχορηγήσεις αποκλειστικά για να αντισταθμίσει τα χαμένα έσοδα και τα έξοδα από την πανδημία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ομίλου DuPage Maria McGowan.

«Η πρόσφατη αναχρηματοδότησή μας μάς επέτρεψε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον ισολογισμό μας, να μειώσουμε τα έξοδα τόκων και να εκμεταλλευτούμε τις θετικές συνθήκες της αγοράς», είπε.

Η εταιρεία Mentor Network, εν τω μεταξύ, ανέλαβε περισσότερο χρέος και διανέμει 375 εκατομμύρια δολάρια στους ιδιοκτήτες του – το δεύτερο μέρισμα από τότε που αποκτήθηκε πριν από δύο χρόνια από τους Συνεργάτες  Centerbridge Partners και τον Όμιλο «Vistria Group».

Ενώ η Moody προειδοποίησε για υψηλό χρέος, είπε ότι η εταιρεία είχε άφθονα μετρητά για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Τον Δεκέμβριο, η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ανέφερε τα ευρήματα των ερευνών σε δύο συνεργάτες της Mentor Network, ισχυριζόμενη την κακή φροντίδα των ασθενών και την αποτυχία αναφοράς περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here