Η Επανάσταση του «1821» σηματοδοτεί και την Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Ευτυχώς υπήρξε και η 25η Μαρτίου του 2021! Ευτυχώς υπάρχει η νέα μας γενιά, γεμάτη από «Ελλάδα» μέσα της. Ευτυχώς υπάρχουν οι Φιλέλληνες όπου Γης, που μας συγκίνησαν με τα μηνύματα και τα ελληνικά τραγούδια τους. Ευτυχώς ακούσαμε τον Πρίγκηπα Κάρολο από το Ηνωμένο Βασίλειο – μέσα στο προεδρικό μας Μέγαρο – να βροντοφωνάζει «Ζήτω η Ελλάς»!

Γράφει ο *Νίκος Καραμπάσης

Ευτυχώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν θύμισε σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι η πνευματική και δημοκρατική ηγέτιδα του πλανήτη μας…Ευτυχώς ο Γάλλος Προέδρος Εμμάνουελ Μακρόν υπογράμμισε εμφαντικά προς όλη την Ευρώπη «τι σημαίνει γι αυτήν η Ελλάδα». Ευτυχώς ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μιστούστιν υπογράμμισε τους δεσμούς της Ορθοδοξίας με το Ελληνικό Πνεύμα. Ευτυχώς που και ο …covid-19 – άθελα του – «βοήθησε» ώστε όλα αυτά να γίνουν όσο πιο «λιτά και απέριττα» γινόταν (μπράβο και στην επιτροπή υπο την κα Γιάννα Αγγελοπούλου). Κόντρα και απέναντι στους «λίγους», τους μίζερους, στους «τίποτα»…που εμφανίζονται ως οι «επαΐοντες» που (δήθεν) θέλουν το καλό μας και θα μας…σώσουν!

Ήταν «μια όαση ελπίδας και ανάσας» απέναντι στο «μαύρο» που ζούμε εδώ και πολύ καιρό. Παντού βλέπαμε Ελληνικές σημαίες και όχι μόνο για να αποτίσουμε «φόρο τιμής» στους «ήρωες νεκρούς μας» που μας επέτρεψαν να ζούμε εμείς σε ένα ελεύθερο σύγχρονο δημοκρατικό κράτος – με όσα λάθη και…κερκόπορτες κι αν έχει – αλλά κυρίως για να αναλογιστούμε «που πάμε, πως πάμε και με ποιους θα πάμε» από εδώ και πέρα.

Βέβαια από όλη αυτή την «ανάσα» έλειπαν οι…συνήθεις ύποπτοι. Όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός Ελλάδας – κάνοντας ακόμη πιο εναργέστερη την εικόνα «ποιοι είναι απέναντι σε ό,τι σημαίνει Ελλάδα». Είναι μερικές τέτοιες (έστω συμβολικές) «ιστορικές στιγμές» στην πορεία ενός έθνους, που όλοι «ζυγίζονται και κρίνονται». Αυτό και έγινε. Ο Γερμανο-ιταλικός άξονας τόσο της «ιεράς Συμμαχίας» του Μέττερνιχ όσο και των Ναζί (Χίτλερ-Μουσολίνι) απουσίαζε επιδεικτικά (μαζί με τους θλιβερούς…συνοδοιπόρους τους εντός και εκτός Ελλάδας).

Ευχάριστη έκπληξη ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρ.Ριβλίν που μας ευχήθηκε και στα ελληνικά τα «χρόνια πολλά»…
Είναι μερικές «στιγμές» στην ιστορία που έρχονται για να χαράξουν «μια τομή με το χθες». Όπως για παράδειγμα ήταν και η πτώση της χούντας το 1974 (με την προδοσία της Κύπρου) και την απαρχή της μεταπολίτευσης, που πρόσφερε τεράστια αγαθά στον Ελληνικό Λαό. Ίσως η περίοδος μετά το 1974 μέχρι και το 2010 να είναι και η καλύτερη περίοδος τη σύγχρονης Ελλάδας – στα 200 χρόνια της ύπαρξης της. Από το 2010 και μετά (όπως όλοι γνωρίζουμε) «μπήκαμε σε περιπέτειες» εξαιτίας κυρίως των πολιτικών μας (αλλά και ορισμένων επιχειρηματικών ομίλων) που ως υπάλληλοι των μεγαλοτραπεζιτών αλλά και άλλων «αφανών δυνάμεων», βύθισαν την χώρα και το λαό μας «στο χάος της παρακμής και καταστροφής». Γνωστά όλα αυτά, με επικεφαλής την («βαθειά») Γερμανική Ευρώπη.

Ήρθε στη συνέχεια και ο…Covid-19 «για να δέσει η σούπα» που λέμε – εδώ και ένα χρόνο. Τα «200 χρόνια μετά…» όμως, κι ενώ βρισκόμαστε βυθισμένοι στο σκοτάδι της απόγνωσης και των αδιεξόδων, ήρθαν για να μας θυμίσουν «ποιοι είμαστε». Πως εκείνοι οι Έλληνες πριν από 200 χρόνια, σχεδόν ξυπόλητοι και πεινασμένοι, χωρίς στρατό και όπλα στην ουσία και έχοντας απέναντι τους «σχεδόν τους πάντες», τελικά τα…κατάφεραν (παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που είχαν και μεταξύ τους – ως συνήθως…).

Είναι μερικές τέτοιες «στιγμές» στην πορεία ενός έθνους – και ειδικά του Ελληνικού – που μπορείς να «δεις» καθαρά «τον άλλο» και εαν σε δουλεύει ή όχι, πόσο υποκριτής είναι ή όχι, ποιος είναι φίλος και ποιος εχθρός. Μπούχτισε ο Ελληνικός Λαός από «σωτήρες» κάθε λογής και είδους. Δεν θέλουμε άλλους…Αφήστε μας να βρούμε το δρόμο μόνοι μας…Όπως το 1821…Τότε μόνο ένας άνθρωπος ήταν ο καταλύτης, αυτός που βοήθησε αποφασιστικά όλο τον αγώνα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του (και τελικά έδωσε και τη ζωή του). Ο Ιωάννης Καποδίστριας. Έναν τέτοιο «πολιτικό» (όπως τον έλεγαν στην Κέρκυρα «γιατρό των φτωχών») αναζητούμε και σήμερα. Για να πάει η Ελλάδα «ευημερούσα» στον 21ο αιώνα…

Η Ελλάδα (είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, είτε το γνωρίζουν, είτε όχι) έρχεται «από πολύ μακριά» και θα βαδίσει τα βήματα του προορισμού της ανεξάρτητα από τις πρόσκαιρες συγκυρίες και τους διάφορους «πολιτικολογούντες». Ζήτω η Ελλάς!

Ο Νίκος Καραμπάσης είναι Δημοσιογράφος – Πολιτικός Επιστήμονας

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here