ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο με κορονοϊό ο Τζέσι Τζάκσον


Ο Τζέσι Τζάκσον, βετεράνος του αγώνα για τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα των μαύρων, επί σειρά ετών στέλεχος των Δημοκρατικών, καθώς και η Τζάκλιν Τζάκσον, η σύζυγός του, εισήχθησαν σε νοσοκομείο με την COVID-19, ενημέρωσε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ίδρυμα που έχει δημιουργήσει χθες Σάββατο.

Το ζευγάρι, 79 και 77 ετών αντίστοιχα, εισήχθη στο Northwestern Memorial, στο Σικάγο, διευκρίνισε η Rainbow PUSH Coalition.

«Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Θα ενημερώνουμε όταν είναι διαθέσιμα νέα» για την πορεία της υγείας του ζευγαριού, ανέφερε το ίδρυμα, συμπληρώνοντας πως όποιος είχε έρθει τελευταία σε στενή επαφή με τους Τζάκσον θα πρέπει να τηρήσει τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

Ο κ. Τζάκσον, που διαγνώστηκε πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον το 2017, ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών και άλλων μειονοτικών ομάδων επί δεκαετίες, από το 1960, όταν αιχμή του δόρατος ήταν ο μέντοράς του, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ο Τζέσι Τζάκσον είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών προκειμένου να είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές του 1984 και του 1988. Είχε συνεγείρει τόσο Αφροαμερικανούς, όσο και πολλούς λευκούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών προσκείμενους στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, χωρίς μολαταύτα να καταφέρει να γίνει ο πρώτος μαύρος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ