Οργασμός: Δεν υπάρχει το σημείο G

Ωστόσο, η έρευνα δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή ομόφωνα, καθώς οι «φίλοι» και «φίλες» του κολπικού οργασμού, επιμένουν στο δίκιο τους.

Λόγω της ανατομίας

Το ερευνητικό ζεύγος των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας «Clinical Anatomy», αναφέρουν ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, ώστε δεν υπάρχει -και δεν μπορεί να υπάρξει- κολπικός οργασμός. Μάλιστα ο ίδιος ο όρος «κολπικός» είναι λανθασμένος και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, σύμφωνα με τους Πούπο. Ο σωστός όρος είναι «γυναικείος οργασμός» και συμβαίνει μόνο όταν ερεθιστεί η κλειτορίδα.

«Ο κολπικός οργασμός που αναφέρουν μερικές γυναίκες, πάντα προκαλείται από τα περιβάλλοντα όργανα που πυροδοτούν το γυναικείο οργασμό», υποστηρίζει το ερευνητικό ζεύγος.

Οι Ιταλοί σεξολόγοι αναφέρουν ότι, ως ειδικοί, οφείλουν «να διαδίδουν βεβαιότητες που έχουν βιολογική βάση και όχι υποθέσεις ή προσωπικές απόψεις», τονίζοντας ότι κακώς αναφέρεται πως υπάρχει εσωτερική κλειτορίδα και πως αυτή είναι μόνο εξωτερική και δεν έχει καμία σχέση με το γυναικείο κόλπο. Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό «σημείο G», επισημαίνουν ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα.

Επιπλέον, οι όροι «πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση», «διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης» και «ενίσχυση σημείου G», δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, όπως αναφέρουν οι σεξολόγοι.

Τέλος, οι Πούπο τονίζουν ότι σε όλες τις γυναίκες η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά, μόνο αν τα γυναικεία όργανα, δηλαδή η κλειτορίδα ή το «θηλυκό πέος», όπως το ονομάζουν, διεγερθούν κατάλληλα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση συμφωνούν όλοι, επιστήμονες και μη.

Αν μη τι άλλο, διάφορες επιστημονικές μελέτες κατά καιρούς, έχουν δείξει τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού – ανδρικού ή γυναικείου.

Έρευνα Αμερικανών

Τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Clinical Anatomy, ακολούθησε έτερη αμερικανική έρευνα, η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το μέγεθος της κλειτορίδας μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητά της να έρθει σε οργασμό. Στις γυναίκες που παρουσιάζουν προβλήματα οργασμού, η κλειτορίδα είναι μικρότερη και βρίσκεται μακρύτερα από τον κόλπο, ανέφερε η αμερικανική μελέτη.

Όπως είχε γράψει τότε και η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι επιστήμονες ανέφεραν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανοργασμίας σε γυναίκες με ανάλογα προβλήματα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here