Αφγανιστάν – Βρετανικό υπουργείο Άμυνας: 7 νεκροί Αφγανοί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ


Επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους στο χάος που επικρατεί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους στο χάος που επικρατεί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι σκέψεις μας στρέφονται στις οικογένειες των 7 Αφγανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο πλήθος στην Καμπούλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. «Οι συνθήκες στο πεδίο παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η κατάσταση κοντά στις πύλες του αεροδρομίου παραμένει τεταμένη: Ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου Sky News είχε πει το Σάββατο ότι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά ποδοπατούνταν μέχρι θανάτου, με Βρετανούς στρατιώτες να διασώζουν αυτούς που έβλεπαν να κινδυνεύουν. Ο ίδιος έκανε λόγο για «τη χειρότερη μέρα με διαφορά», προσθέτοντας πως εκτιμάται ότι είχαν σκοτωθεί άνθρωποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP- BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ