Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία – Φόβοι για απόπειρες εμπρησμού


Δυο νέες εστίες ξέσπασαν την Κυριακή στην Ηλεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, σημαίνοντας συναγερμό στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Δυο νέες εστίες φωτιάς, με διαφορά λίγων λεπτών, ξέσπασαν την Κυριακή σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία. Η περιοχή που δοκιμάστηκε όσο καμία άλλη στις φονικές πυρκαγιές του 2007 και στις καταστροφικές του φετινού Αυγούστου, μπήκε και πάλι στο στόχαστρο με τους κατοίκους αλλά και τους ιθύνοντες των Αρχών να έχουν σοβαρές υπόνοιες ότι επρόκειτο για απόπειρες εμπρησμών.

Η μια εστία εντοπίστηκε στο Πελόπιο, σε μια περιοχή γεμάτη καλαμιές που ευνοούν τη γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς, ενώ η δεύτερη στην περιοχή της Ηράκλειας, ακριβώς έξω από το χωριό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, προλαβαίνοντας και στις δυο περιπτώσεις πιθανή εξάπλωση. Τα δυο μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο, ωστόσο, στην περιοχή υπάρχει γενικός συναγερμός μετά και από αυτά τα δυο περιστατικά, καθώς άπαντες φοβούνται νέες απόπειρες εμπρησμού, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε όλη τη χώρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ