Έρευνα Κορωνοϊός: Οι συχνές εποχιακές μολύνσεις υποδηλώνουν ότι η covid-19 ήρθε για να μείνει

Έρευνα Κορωνοϊός: Οι επαναμολύνσεις των εποχιακών κορωνοϊών είναι συχνές, σύμφωνα με νέα έρευνα που υποδηλώνει ότι ο κορωνοϊός πίσω από την τρέχουσα πανδημία θα μπορούσε να προκαλέσει επανεμφάνιση. Η μελέτη ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και συνεργατών στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Infectious Diseases.

“Υπάρχει μια υπόδειξη ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μελλοντικές μολύνσεις SARS-COV-2 είτε αυτό συμβαίνει επειδή έχει περάσει αρκετός χρόνος που έχει πέσει η ανοσία σας ή ότι ο ιός έχει αλλάξει αρκετά ώστε να ξεφύγει από το ανοσοποιητικό σας σύστημα”, δήλωσε ο Joshua Petrie, πρώτος ερευνητής επίκουρος καθηγητής στο τμήμα επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

“Η συχνότητα των λοιμώξεων με τους διάφορους εποχιακούς κορωνοϊούς υποδηλώνει ότι ο SARS-COV-2 δεν πρόκειται να εξαφανιστεί εντελώς.”

Ο Petrie και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν δεδομένα από την αξιολόγηση εμβολίων για τη γρίπη, ή τον ιό HIVE, από το 2010 έως το 2018, στα οποία συμμετείχαν 3.418 άτομα.

Οι ερευνητές εντόπισαν 1.004 εποχιακές λοιμώξεις κορωνοϊού. Από αυτές, το 30% ήταν λοιμώξεις και το 5% ήταν λοιμώξεις με περισσότερους από έναν τύπους κορωνοϊού ταυτόχρονα.

Από τις λοιμώξεις, το 27% εμφανίστηκε εντός ενός έτους από την αρχική λοίμωξη – μια σχετικά σύντομη περίοδο δεδομένης της εποχικότητάς τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης δεσμευτικά αντισώματα – εκείνα που προσκολλώνται στους κορωνοϊούς – για να δουν αν προσέφεραν προστασία έναντι των λοιμώξεων.

«Στη μελέτη μας, οι συμμετέχοντες είχαν υψηλά επίπεδα αντισώματος δέσμευσης πρωτεϊνών κατά των ακίδων έναντι των εποχιακών κορωνοϊών, αλλά αυτά τα αντισώματα δεν συσχετίστηκαν με την προστασία από μόλυνση», δήλωσε ο Petrie.

“Αυτό υποδηλώνει ότι οι δοκιμές που μετρούν τη λειτουργική ικανότητα των αντισωμάτων, αντί να είναι απλώς δεσμευτικές, μπορεί να γίνουν πιο σημαντικές για τον SARS-CoV-2.”

Ενώ οι ερευνητές έχουν μελετήσει προηγούμενες πανδημίες γρίπης για να κατανοήσουν και να προετοιμαστούν για πιθανά κρούσματα, η τρέχουσα πανδημία είναι η πρώτη τεκμηριωμένη που προκαλείται από έναν κορωνοϊό, δήλωσε ο ανώτερος συν-συγγραφέας Arnold Monto, καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Εμβολίων και Σχετικών Βιολογικών Προϊόντων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει την έγκριση των εμβολίων COVID-19.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα υπάρχοντα δεδομένα για τέσσερις εποχιακούς ιούς κορωνοϊούς, που συνήθως προκαλούν ήπια ασθένεια, προκειμένου να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί ο κορωνοϊός στο μέλλον.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό που ισχύει για αυτούς τους κορωνοϊούς θα ισχύει για τον νέο ιό SARS-CoV-2, αλλά αυτές οι λοιμώξεις βρίσκονται στον πληθυσμό μας εδώ και χρόνια και μπορεί να μας δώσουν μια ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε με την COVID- 19 για να προχωρήσουμε », δήλωσε ο Μόντο, ένας διεθνώς γνωστός επιδημιολόγος  για την αντιμετώπιση της επιδημίας και τον σχεδιασμό πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων μετάδοσης.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα HIVE προσλήφθηκαν από οικογένειες με παιδιά στο Νοτιοανατολικό Μίτσιγκαν.

Οι συμμετέχοντες που αναφέρουν οξεία αναπνευστικά συμπτώματα παρευρίσκονται σε μια επίσκεψη ασθένειας, κατά την οποία το προσωπικό της μελέτης συλλέγει δείγματα που έχουν παρθεί για τεστ για αναπνευστικούς ιούς. Ξεκινώντας το 2011, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρέχουν δείγματα αίματος για ορολογικές μελέτες το φθινόπωρο κάθε έτους πριν από την εποχή του αναπνευστικού ιού και την άνοιξη ή το καλοκαίρι μετά από κάθε εποχή του αναπνευστικού ιού.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα HIVE επεκτάθηκε για να αξιολογήσει τη συχνότητα εμφάνισης της COVID-19 και τη μετάδοση στο νοικοκυριό, ειδικά μεταξύ ατόμων με ήπιες ασθένειες που ενδέχεται να μην αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here