Τουρισμός κορωνοϊός εμβόλιο πιστοποιητικό: Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός – Τα πρωτόκολλα

Τουρισμός κορωνοϊός εμβόλιο πιστοποιητικό: Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, ενώ σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί και η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. Για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ PCR αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.  «Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» διευκρίνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ. Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι υπάρχει η σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο ότι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί. «Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι» υποστήριξε.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό

Αισιοδοξία στους τουριστικούς φορείς προκαλεί η πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία ενός ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού για τη διευκόλυνση της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την COVID-19 και η έκδοσή του, σε ψηφιακή ή και σε έντυπη μορφή, θα είναι δωρεάν.

Για την διασφάλιση της αυθεντικότητας του θα περιλαμβάνει έναν κωδικό QR ενώ για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της Ένωσης θα περιλαμβάνει ένα περιορισμένο σύνολο πληροφοριών όπως όνομα, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, σχετικές πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο / τεστ / ανάκτηση και ένα μοναδικό αναγνωριστικό του πιστοποιητικού. Τα προαναφερθέντα δεδομένα θα μπορούν να ελεγχθούν μόνο για επιβεβαίωση και επαλήθευση της αυθεντικότητας και της εγκυρότητας των πιστοποιητικών.

Όπως διευκρινίστηκε από την Επιτροπή, θα δημιουργηθεί μια πύλη που θα διασφαλίζει ότι όλα τα πιστοποιητικά μπορούν να επαληθευτούν σε ολόκληρη την ΕΕ και η οποία θα υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην τεχνική εφαρμογή των πιστοποιητικών.  Ωστόσο τα κράτη-μέλη παραμένουν υπεύθυνα να αποφασίσουν ποιοι περιορισμοί στη δημόσια υγεία μπορούν να αρθούν από τους ταξιδιώτες, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουν την άρση με τον ίδιο τρόπο σε ταξιδιώτες που διαθέτουν ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.

Το βίντεο της καμπάνιας για τον ελληνικό τουρισμό: 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here