Τόφου και υγεία: Πόσο καλό κάνει στον οργανισμό

Το τόφου, είναι είδος τυριού, το οποίο κάνει πολύ καλό στον οργανισμό και είναι πλούσια πηγή σιδήρου και ασβεστίου, ακόμα συνιστάται σε διατροφές που λείπει το κρέας, επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Το τόφου, παρασκευάζεται από την πήξη του γάλατος με την σόγια ώστε να κατέστη δυνατό να δημιουργηθούν τα τυροπήγματα και στην συνέχεια κόβεται σε κομμάτια όπως γίνεται και τα τυριά που παρασκευάζονται από γάλα ζωικής.

Διατροφική αξία στον οργανισμό

  • Είναι εξαιρετικά θρεπτικό επειδή προσφέρει στον οργανισμό όλα τα οφέλη της σόγιας. έτσι τρώγοντας το κάποιος παίρνει αμινοξέα, είναι πηγή σιδήρου, ασβεστίου αλλά και μετάλλων. έχει ψηλή ποιότητα σε ακόρεστα λίπη και βιταμίνες.

Οφέλη του στον οργανισμό

  • Είναι πολύ σημαντικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως κάθε  φυτική τροφή, αφού συμβάλει στην συνολική υγεία και ευεξία, αλλά και σε χαμηλότερο επίπεδο στην ανάπτυξη χρόνιων παθήσεων όπως είναι τα καρδιακά προβλήματα, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων

  • Η κατανάλωση όλων των προϊόντων που κατασκευάζονται από σόγια είναι πολύ ευεργετικά για την καρδιά, αλλά και την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, επειδή μπορούν να αντικαταστήσουν τροφές, όπως το κόκκινο κρέας. Επίσης η συμβολή της είναι χρήσιμοι και στο να ρίχνει την LDL χοληστερόλη και η συνισταμένη ποσότητα την ημέρα είναι γύρω στα 25mg.

Πρόληψη καρκίνο του μαστού και του προστάτη

  • Από τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί έχει αποδειχτεί ότι οι ισοφλαβόνες, μία ουσία που περιέχετε στο τόφου είναι ικανή να προλαμβάνει μορφές καρκίνου. Συνηθώς απευθύνεται στον καρκίνο του μαστού, αν και βέβαια παίζουν και άλλα κριτήρια όπως η ηλικία της γυναίκας. Την ίδια καλή πρόγνωση αποδείχτηκε ότι έχει και στον καρκίνο του προστάτη.

Πως θα το καταναλώσετε

  • Το τόφου, επειδή είναι τυρί ταιριάζει απόλυτα με όλες τις συνταγές. Επίσης οι μορφές που βρίσκεται ποικίλουν και εξαρτιόνται από την περιεκτικότητα τους σε νερό, αν το βρούμε πιο υγρό η πιο στερεό. Το μαλακό τόφου συνήθως το χρησιμοποιούμε σε τροφές όπως οι σούπες, ενώ το πιο λεπτό μπορούμε να το συμπεριλάβουμε σε κρέμες, σάλτσες και ντιπ. Μία ακόμα τέλεια επιλογή, γεμάτη βιταμίνες και απόλυτα θρεπτική να το βάλουμε στο smoothies.

Ακολουθεί βίντεο για το τόφου


 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here