Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για σωστή εφαρμογή

Γι αυτό που δεν είμαστε σίγουροι όμως είναι αν όντως κάνουμε όλα αυτά που χρειάζεται, η απλά νομίζουμε ότι τα κάνουμε. Κάτι το οποίο είναι αρκετά μεγάλη παγίδα και γι αυτό καλύτερα θα είναι να μπορούμε να το ξεχωρίσουμε.
Γι αυτό και εμείς θα σου δώσουμε συμβουλές για να είστε σίγουροι ότι την εφαρμόζετε σωστά στην ζωή σας.
Συμβουλές για σωστή αυτοφροντίδα
Μην θεωρείτε ότι είστε το κέντρο του κόσμου
  •  Σταματήστε να έχετε εγωιστική συμπεριφορά και να θεωρείται ότι είστε οι καλύτεροι και να προσπαθείτε να υπερτερείτε απέναντι στους άλλους.
  • Επίσης πάψτε να βγάζετε αρνητική στάση απέναντι στους άλλους και να καταλήγετε μόνοι σας.

 

Λύση
  • Απλά αντιληφθείτε ,ότι αυτοφροντιδα είναι όταν μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου, προκειμένου να είναι σωστός και να ελκύει άτομα και να τα έχει στην ζωή του και έτσι να καταφέρνει να δημιουργείται σημαντικές και γερές σχέσεις στην ζωή σας.

Μην αντιγράφετε τους άλλους
  • Να θυμάστε ότι οι ανάγκες του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικές και ότι φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας, όταν πραγματικά υλοποιούμε αυτές τις ανάγκες μας. Γι αυτό τον λόγο σταματήστε να υιοθετείτε και να ικανοποίησε ανάγκες άλλων αν δεν τις θέλετε πραγματικά και επικεντρωθείτε στην υλοποίηση των δικών σας θέλω.
Να περιποιούμαστε την εξωτερική μας εμφάνιση
  • Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι επειδή επισκέφτηκαν ένα κομμωτήριο η έκαναν ψώνια η και ακόμα ασχολήθηκαν να την φροντίδα της εξωτερικής τους εμφάνισης,αυτόματα κατάφεραν και να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Αυτό είναι παγίδα επειδή το να φροντίσω την εξωτερική εικόνα μου δεν σημαίνει ότι φροντίζω ουσιαστικά και θεραπεύσω τις εσωτερικές μου ανάγκες.

 

Να μην μας γίνεται βίωμα ότι δεν μας φροντίσαμε.
  • Μια παγίδα που πέφτουν συχνά οι άνθρωποι, είναι όταν αγχωνόμαστε ότι δεν καταφέραμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας όπως πραγματικά θα θέλαμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αγχωνόμαστε και να πλημμυρίζουμε από αρνητικές σκέψεις. Γι αυτό ,αυτές τις στιγμές είναι καλύτερο να θυμηθούμε ότι η αυτοφροντίδα δεν επιτυγχάνετε μέσω της προγραμμάτισες,αλλά ότι είναι ένας τρόπος ζωής που για να γίνει βίωμα πρέπει πρώτα να τον μάθουμε καλά.
Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here