Μητσοτάκης: Θα αποτραπεί η μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών όπως κάναμε και στο παρελθόν


Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα αποτρέψει τη μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών όπως συνέβη και τον Μάρτιο του 2020 έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η μαζική εισροή μεταναστών και προσφύγων θα αποτραπεί διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας τη Δευτέρα με την Ά Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και αναφερόμενος στην κατάσταση στο Αφγανιστάν. «Καταφέραμε να το αποτρέψουμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια πολιτική και στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμποντας σε όλα όσα έκανε η κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2020.

«Διανύουμε μια περίοδο με σημαντικές προκλήσεις, ειδικά στο μέτωπο του μεταναστευτικού, όπου πιστεύω ότι κάνουμε το καθήκον μας, προστατεύοντας τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι επίσης και σύνορα της Ευρώπης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με την κ. Metsola.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «είναι σημαντικό, ιδίως όσον αφορά τις προσφυγικές ροές, να στηρίξουμε (ως ΕΕ) τις χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε πρόσθετες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη». Κάνοντας, δε, ειδική αναφορά στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «πιστεύω ότι έχουμε κοινό συμφέρον να διασφαλίσουμε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα περιοριστούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο Αφγανιστάν».

«Οι τελευταίες μέρες ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τη σκληρή δουλειά που κάνετε εσείς, η κυβέρνησή σας και οι ελληνικές αρχές αντιμετωπίζοντας αυτές τις πρωτοφανείς προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα» τόνισε από την πλευρά της η κυρία Metsola. «Και το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα: H Ευρώπη θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και με τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται μια ευρωπαϊκή ευθύνη» συμπλήρωσε η Ά Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η έγκριση του Συμφώνου για τη Μετανάστευση το συντομότερο δυνατό. Αυτό επιδιώξαμε, καθώς (το Σύμφωνο) θα θέσει τις αξίες που αναφέραμε, αλλά και την προστασία των εξωτερικών συνόρων και την έκφραση της αλληλεγγύης σε απτή βάση, ώστε οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών τελικά να γεφυρωθούν» ανέφερε η ευρωπαία πολιτικός. Τόνισε, δε, την ανάγκη συνεργασίας «σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς παράγοντες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν, και βιώνουν αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία που βλέπουμε, να αναζητήσουν προστασία στις χώρες της περιοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με την άποψη αυτή τονίζοντας ότι αυτό πρέπει «να επιτευχθεί με ασφαλή, ανθρώπινο και οργανωμένο τρόπο».

Στη συνάντηση συμμετείχε από ελληνικής πλευράς ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ