Διώρυγα Σουέζ πλοίο: Αποκολλήθηκε το Ever Given

Το γιγαντιαίο σκάφος , το οποίο άνηκε στην εταιρία inchapes, πλέον πλέει ελεύθερο , αφού μετά από τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλαν, κατάφεραν να το ξεκολλήσουν και να μπορέσει επιτέλους η διώρυγα να ελευθερωθεί.

Το πλοίο, το οποίο μετέφερε έμπορο κιβώτια και ήταν γιγαντιαίου μεγέθους, είχε μπλοκάρει στην διώρυγα του Σουέζ από την Τρίτη 23/03/21 και είχε καταφέρει να μπλοκάρει και καθυστερήσει όλη την οικονομία, δημιουργώντας ανεπανόρθωτες ζημιές, αφού όλες αυτές τις ημέρες χάθηκαν εκατομμύρια.

Πώς έγινε γνωστή η είδηση απεγκλωβισμού

  • Η είδηση, ότι πλέον πλέει κανονικά, έγινε γνωστή από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και πραγματικά έδωσε πνοή ανακούφισης σε πολλές επιχειρήσεις που έβλεπαν την οικονομία τους να καταρρέει, όσο περνούσαν η μέρες και το ever given,που ανήκει στην εταιρία ever green παρέμενε κολλημένο.

Χρονικό απεγκλωβισμού

  • Ο απεγκλωβισμός του τεράστιου πλοίου, όπου έφραζε έναν από τους ισχυρότερους οικονομικά δρόμους, πραγματοποιήθηκε, ύστερα από μερόνυχτά και επαναλαμβανόμενη εργασία τον ρυμουλκών. Το καλό είναι ότι τα κατάφεραν , το αρνητικό ότι ο εγκλωβισμός κατέστη εφικτός εν μέρει να πραγματοποιηθεί.
  • Τα ειδικά συνεργεία επί μέρες με κορύφωση την χθεσινή , έσκαβαν ένα συγκεκριμένο σημείο την Διώρυγας του Σουέζ , οπού το φορτηγό πλοίο ήταν αραγμένο διαγώνια. Έτσι από τον εν μέρει απεγκλωβισμό του, μπορούσε να ξανά πλεύσει κανονικά.
  • Τα βίντεο που κυκλοφορούν σήμερα, δείχνουν ότι το πλοίο ever given κινείται πλέον ελeύθερο στην διώρυγα του Σουέζ.

Θυμίζουμε ότι:

  1. Η διώρυγα του Σουέζ, μπορεί να θεωρείται ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος, αλλά λόγο της στενότητάς του , πάρα πολλά εμπορικά πλοία την φράζουν με αποτέλεσμα το οικονομικό χάσιμο και της εταιρίας που δουλεύουν τα ίδια, όσο και άλλων επιχειρήσεων.
  2. Στον ιστότοπο παρακολούθησης, πλοίων, θαλάσσιας κυκλοφορίας, κάθε φορά είναι γεμάτο από μικρές κουκίδες που συμβολίζουν τα πλοία που διασχίζουν το εμπορικό θαλάσσιο δρόμο και πολλές φορές μένουν στάσιμα λόγο του μπλοκαρίσματος τους.
  3. Στην διώρυγα αυτή, σε καθημερινή βάση περνάει το 10% του θαλάσσιου εμπορίου, με αποτέλεσμα τόσες μέρες να είναι μπλοκαρισμένο και να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων.

Ακολουθεί βίντεο με τον απεγκλωβισμό του πλοίου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here