Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Tips για καλό σεξ

Η σεξουαλική υγεία, είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε σίγουρα να διδάσκετε και στα σχολεία, αφού ως όρος περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές έννοιες, που θα έπρεπε να γνωρίζουν τα παιδιά από μικρά, ώστε να μπορούν εύκολα να προσδιορίσουν πράγματα τόσο με το σώμα τους, όσο και με την ταυτότητα τους.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την ανατομική υγεία κατανοείς πάρα πολύ καλά τον οργανισμό σου, αλλά και τις ποικίλες ανάγκες του , προκειμένου να δημιουργήσεις την καλύτερη και απολαυστικότερη σεξουαλική ζωή.

Συμβουλές για σωστό και υγιή σεξ

  1.  Μπορείτε να αντιληφθείτε και κατ’ επέκτασιν να προστατευτείτε πολύ καλύτερα από τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και έτσι να απολαμβάνετε το σεξ και να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας αλλά με πολύ σωστό τρόπο.
  2. Να μάθετε να χρησιμοποιείτε σεξουαλικά προφυλακτικά, προκειμένου να είστε σε θέση να προστατευτείτε από τα την ανταλλαγή των υγρών σας και έτσι να απολαμβάνετε ασφαλή σεξ.
  3. Χρησιμοποιήστε το Prep , για να αποφύγετε τον ιο HPV, πιο συγκεκριμένα το prep, είναι ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, όπου δουλειά του είναι να προστατεύει τον οργανισμό από το σεξουαλικό νόσημα που είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του καρκίνου, του τραχήλου της μήτρας.

  1. Ένας ακόμα τρόπος για να προστατευτείτε από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και να απολαύσετε την σεξουαλική σας ζωή, είναι να κάνετε εμβόλια τα οποία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε αντισώματα, απέναντι σε σεξουαλικά νοσήματα.
  2. Προσπαθήστε να τηρείται ευλαβικά , τις επισκέψεις σας στον γυναικολόγο για να κάνετε το τεστ παπ, είναι πολύ σημαντικό αν υπάρχει οποιαδήποτε λοίμωξη να ανιχνευθεί εγκαίρως για να υποβληθείτε και στην κατάλληλη θεραπεία, προκειμένου να εξασφαλίσετε την σεξουαλική σας υγεία.
  3. Αν δείτε ότι όλο και πιο συχνά έχετε κράμπες αλλά και νοιώθετε πόνο στην πύελο, τότε μην παραλείψετε ν το αναφέρετε στον γυναικολόγο σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάσχετε από Εμμηνόρροια και να ενοχλούν και στην σεξουαλική σας δραστηριότητα.

Ακολουθεί βίντεο για σωστή σεξουαλική υγεία.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here