Κορωνοϊός Εμβόλιο: Πλήρης έγκριση από τον FDA στο εμβόλιο της Pfizer


Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε την Δευτέρα 23/08 πλήρη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για τη χορήγηση στις ηλικίες άνω των 16 ετών.

Είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που λαμβάνει πλήρη έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ για τη χορήγησή του στις ηλικίες άνω των 16 ετών.

H άδεια επείγουσας χρήσης –  με την εμπορική ονομασία Comirnaty – που έχει δοθεί για την χορήγησή του στους εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών, καθώς και για την αναμνηστική δόση σε συγκεκριμένες ομάδες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων, βρίσκεται σε ισχύ, επισημαίνει το FDA σε σχετική του ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι Pfizer-BioNTech αναμένεται να ζητήσουν από τον FDA να εγκρίνει και τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης.

Το γεγονός της πλήρους έγκρισης του σκευάσματος της Pfizer αποτελεί σημαντική εξέλιξη ως προς την ώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως, καθώς “αναιρεί” το επιχείρημα αρνητών που αποφεύγουν τον εμβολιασμό καθότι όπως επισημαίνουν το εμβόλιο βρίσκεται σε «πειραματικό στάδιο» και παρά το γεγονός ότι η άδεια επείγουσας χρήσης είχε δοθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Παρότι εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν με ασφαλή τρόπο εμβόλια κατά της Covid-19, αναγνωρίζουμε ότι σε μερικούς, αυτή η έγκριση θα μπορεί να δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό» δήλωσε η προσωρινή επικεφαλής της FDA, Τζάνετ Γούντκοκ.

«Το σημερινό σημαντικό στάδιο μας φέρνει λίγο πιο κοντά στο να ανατρέψουμε την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ» υπογράμμισε.

H πλήρης έγκριση μπορεί όχι μόνο να πείσει ορισμένους διστακτικούς, αλλά και να επιτρέψει στις αρχές να ρυθμίσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δίχως τον φόβο των νομικών προσφυγών.

Ειδικότερα, το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι όλα τα μέλη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να εμβολιαστούν μόλις ανακοινωθεί η πλήρης έγκριση του εμβολίου.

«Αξιολογήσαμε τα επιστημονικά δεδομένα και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες σελίδες» και «διενεργήσαμε τη δική μας ανάλυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου» ανέφερε ο Πίτερ Μαρκς, επιστημονικός υπεύθυνος από τον FDA.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ