Βόρεια Καλιφόρνια: Η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ κλείνει προσωρινά εννέα εθνικά δάση


Βόρεια Καλιφόρνια: Ο καπνός που δημιουργήθηκε από τις πυρκαγιές πολλά χιλιόμετρα (μίλια) μακριά προκάλεσε μια συμβουλή για την ποιότητα του αέρα στο Σαν Φρανσίσκο και τη γύρω περιοχή. Εκατομμύρια στρέμματα εθνικού δάσους στη Βόρεια Καλιφόρνια κλείνουν εξαιτίας επικίνδυνων συνθηκών πυρκαγιάς που έχουν ήδη οδηγήσει πολλές πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή και έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια. Την Πέμπτη, η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από τις 22 Αυγούστου, θα κλείσει εννέα εθνικά δάση από τη λίμνη Tahoe στα σύνορα της Νεβάδα στα ανατολικά μέχρι δυτικά μέχρι το Six Rivers National Forest, το οποίο εκτείνεται βόρεια έως τα σύνορα του Όρεγκον και περιέχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα γης μόνο.

Η προβολή της κάμερας είναι από την πολύ ανατολική πλευρά του Caldor Fire.

Ο κατάλογος των Εθνικών Δασών περιλαμβάνει: Εθνικό δάσος Tahoe, Εθνικό Δάσος Modoc, Εθνικό Δάσος Klamath, Εθνικό Δάσος Πλούμας, Μονάδα διαχείρισης λεκάνης της λίμνης Tahoe, Εθνικό Δάσος Shasta-Trinity, Εθνικό Δάσος Lassen, Εθνικό Δάσος Έξι Ποταμών, Εθνικό δάσος Mendocino.

Το εθνικό δάσος El Dorado είναι ήδη κλειστό λόγω της πυρκαγιάς Caldor, που έκαψε την πόλη Grizzly Flats στη Σιέρα Νεβάδα αυτή την εβδομάδα.

Από το πρωί της Παρασκευής, το Caldor Fire έχει μεγαλώσει σε 73.415 στρέμματα σε έκταση και περιορίζεται στο 0%. Έχει καταστρέψει 104 κατασκευές και απειλεί 6.905 σπίτια. Περίπου 25.000 άνθρωποι παρέμειναν υπό διαταγές εκκένωσης. Η πυρκαγιά Dixie, που υφίσταται από τις 13 Ιουλίου στη βόρεια Σιέρα Νεβάδα και τους νότιους καταρράκτες, συνεχίζει να εξαπλώνεται και να προκαλεί περισσότερες εκκενώσεις καθώς υφίσταται στις κομητείες Plumas, Butte, Tehama και Lassen, αναφέρει το FOX News.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πυρκαγιά περιορίζεται μόνο κατά 35 % και από το πρωί της Παρασκευής έχουν καεί 700.630 στρέμματα, πάνω από 1.094 τετραγωνικά μίλια. Πάνω από 16.000 δομές εξακολουθούν να απειλούνται από το Dixie Fire, ανέφερε η Cal Fire. Τουλάχιστον 1.225 κατασκευές έχουν καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων 652 κατοικιών. Ογδόντα εννέα κατασκευές έχουν υποστεί ζημιές. Η πυρκαγιά Dixie μαίνεται στα βόρεια δάση της Καλιφόρνιας, καθώς η κλιματική αλλαγή κάνει την εποχή των πυρκαγιών μεγαλύτερη, πιο ζεστή και πιο καταστροφική.

“Το Dixie Fire είναι η πρώτη φωτιά για την οποία γνωρίζουμε ότι έχει καεί από τη δυτική πλευρά της οροσειράς μέχρι το βάθος της κοιλάδας στην ανατολική πλευρά της οροσειράς”, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Cal, Thom Porter, σε ενημέρωση του CalOES. “Δεν έχουμε κανένα αρχείο για αυτό που συνέβη στο παρελθόν.” Υπάρχουν πάνω από 100 μεγάλες, ενεργές πυρκαγιές που υφίστανται σε περισσότερες από δώδεκα δυτικές πολιτείες, σύμφωνα με το Εθνικό Πυροσβεστικό Κέντρο στο Μπόις του Αϊντάχο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ