Παγώνη: Οι θάνατοι από κορονοϊό προκαλούν φόβο, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα


Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού με την προειδοποίηση ότι αν συνεχίσουμε έτσι με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα «δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα» έστειλε η Ματίνα Παγώνη

Την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα βάσει των στοιχείων που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ με την προειδοποίηση ότι «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα» μετέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

«Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid» είπε χαρακτηριστικά στο OPEN τονίζοντας την ανάγκη να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό όλοι όσοι ακόμη δεν το έχουν κάνει.

«Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.

Η ίδια υποστήριξε ότι «δεν είναι αρνητές όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν» ζητώντας να τρέξουν συνεργεία όπου βρίσκεται ο κόσμος. «Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από εδώ και πέρα. Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Μακάρι να είχαμε άλλα όπλα, φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια. Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους» συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια μετέφερε και την αγωνία της για τη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι «τη φοβάμαι γιατί είναι μία μετάλλαξη πολύ επιθετική. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική με τους νέους. Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί γιατί δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι για πάντα μίας νόσου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ