Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Μάσκες για όλους και στους εξωτερικούς χώρους- Τι ισχύει από Σεπτέμβρη


Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Τι θα ισχύει με τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αναλυτικά όσα είπε

Τα νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Σε αντίθεση με το περσινό φθινόπωρο, που δεν υπήρχαν όπλα άμυνας, αυτό το φθινόπωρο ο καθένας από εμάς μπορεί να προστατευτεί και να προστατεύσει. Έχουμε διαθέσιμα εμβόλια και την επιλογή που δεν είχαμε πριν. Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε ή μένουμε έξω από αυτό. Τα δεδομένα από τις νοσηλείες, δείχνουν ότι πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι. Χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτίμηση περίθαλψη ασθενών με Covid», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Τα νοσοκομεία μας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς το αντίθετο θα ήταν άδικο και ανήθικο απέναντι στην πλειοψηφία των πολιτών, που έχουν εμβολιαστεί κι έχουν δικαίωμα στη σωστή περίθαλψη», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Όπως είπε ο υπουργός, περίπου 6.000.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή με την πρώτη δόση, ενώ μετά το Δεκαπενταύγουστο έχουν οριστεί και νέα ραντεβού.

«Μέτρα δημόσιας υγείας θα έχουμε και αυτόν τον χειμώνα για δύο λόγους, αφενός για να σταματήσουμε όσο μπορούμε τη μετάλλαξη και τις νέες μεταλλάξεις και αφετέρου για να θωρακίσουμε το ΕΣΥ», προσέθεσε.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους και παντού, τόσο σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα έχουν ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαρτίου του 2022.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ