Διευθύντρια CDC: Προειδοποίηση για επικείμενη καταστροφή λόγω του κορωνοϊού

Διευθύντρια CDC: «Θα αναλογιστώ το επαναλαμβανόμενο συναίσθημα που έχω στην επικείμενη καταστροφή», δήλωσε η διευθύντρια του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC Dr. Rochelle Walensky. Η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Δρ. Ροσέλ Γουάλνσκι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα προειδοποίησε για «επικείμενη καταστροφή» εν μέσω πρόσφατης αύξησης των περιπτώσεων κορωνοϊού και σχετικών νοσηλειών.

Η Walensky φάνηκε να συγκρατεί τα δάκρυα καθώς εξέφρασε ανησυχίες ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να μαρτυρήσουν ένα τέταρτο κύμα – ακόμη και όταν η χώρα έχει κατά μέσο όρο περίπου 2,7 εκατομμύρια εμβολιασμούς μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19, με τον μέσο όρο 7 ημερών των νέων περιπτώσεων να είναι περίπου 60.000 – αυτό που είπε η Walenksy αντιπροσωπεύει αύξηση 10% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.

“Οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί και οι θάνατοι αρχίζουν αργά να αυξάνονται με περίπου 1.000 θανάτους την ημέρα”, είπε.

“Τώρα είναι μια από τις στιγμές που πρέπει να μοιραστώ την αλήθεια και πρέπει να ελπίζω και να πιστεύω ότι θα ακούσετε”, συνέχισε η Walensky.

“Θα αναλογιστώ το επαναλαμβανόμενο συναίσθημα που έχω στην επικείμενη καταστροφή. Έχουμε τόσα πολλά να προσβλέπουμε, τόσες πολλές υποσχέσεις και δυνατότητες για το πού είμαστε, και τόσα πολλά για την ελπίδα, αλλά τώρα, είμαι φοβισμένη… παρακαλώ κρατήστε λίγο περισσότερο. ”

Η Walensky πρόσθεσε ότι η «πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ μοιάζει με την πορεία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη» όπως η Γερμανία και η Γαλλία, όπου είπε ότι υπάρχει «ανησυχητική άνοδος των περιπτώσεων».

“Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα σωστά πράγματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αδράνειας, πρέπει να εργαστούμε τώρα για να αποτρέψουμε μια τέταρτη αύξηση”, είπε.

Η διευθυντής του CDC είπε ότι η πρόσφατη αύξηση των ταξιδιών – τα επίπεδα των οποίων είναι ακόμη υψηλότερα από αυτά που παρατηρούνται γύρω από τα Χριστούγεννα και την περίοδο των διακοπών – καθώς και ορισμένα κράτη που χαλαρώνουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, είναι πιθανά πίσω από την αύξηση των περιπτώσεων.

“Ανησυχώ ότι θα δούμε ξανά τα κύματα που είδαμε το καλοκαίρι και τον χειμώνα”, είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει αυτήν την εβδομάδα να μιλήσει με κυβερνήτες από διάφορα κράτη σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει από το “άνοιγμα πολύ γρήγορα”.

Αν και η Walensky δεν διευκρίνισε με ποιους κυβερνήτες θα μιλήσει, ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott άφησε την εντολή της μάσκας του κράτους στις αρχές του μήνα. Μερικές άλλες πολιτείες ακολούθησαν το ίδιο.

Η Walensky, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, μίλησε επίσης για τους «πολλούς λόγους για να είμαστε αισιόδοξοι», επισημαίνοντας μια μελέτη της CDC που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, η οποία παρέχει στοιχεία πραγματικού κόσμου για το τι προστατεύουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer.

Τα εμβόλια, που και τα δύο δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τεχνολογία mRNA, είναι “εξαιρετικά αποτελεσματικά” στη μείωση των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών περιπτώσεων, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας εξέτασε τα αποτελέσματα από τη διάθεση εμβολίων σε πραγματικό κόσμο μεταξύ σχεδόν 4.000 βασικών εργαζομένων σε κίνδυνο, όπως το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και οι πρώτοι ανταποκριτές, σε έξι πολιτείες από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 13 Μαρτίου 2021.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πτώση του κινδύνου μόλυνσης κατά 90% μετά τον πλήρη εμβολιασμό των συμμετεχόντων, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη Pfizer ή τη Moderna.

Τα ευρήματα υπογράμμισαν επίσης ένα υψηλό επίπεδο προστασίας μετά από μία μόνο δόση. Ο κίνδυνος μόλυνσης των συμμετεχόντων μειώθηκε κατά 80% δύο εβδομάδες μετά τον αρχικό εμβολιασμό τους. Τα ευρήματα ήταν συνεπή με τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν πριν από τα εμβόλια που έλαβαν άδειες έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, δήλωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here