Υπουργείο Υγείας Κύπρου: Ανοίγει τις πόρτες σε κύριες τουριστικές αγορές

Υπουργείο Υγείας Κύπρου: Η Κύπρος πρόκειται να ανοίξει έως και για 16 χώρες που προηγουμένως δεν περιλαμβάνονταν στην ασφαλή λίστα του κορωνοϊού, καλωσορίζοντας τουρίστες από τις μεγαλύτερες αγορές της Βρετανίας, Ρωσίας και Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα. Από την 1η Απριλίου, δεν χρειάζονται ειδική άδεια ή καραντίνα. Η Κύπρος έχει εισαγάγει ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης για τις χώρες που έχουν αξιολογηθεί ως προς τον κίνδυνο Covid-19.


Από την 1η Απριλίου, η Κύπρος ανοίγει τις πόρτες της σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ρωσίας, του Ισραήλ, των ΗΑΕ, της Ουκρανίας, του Λιβάνου, της Αιγύπτου, της Λευκορωσίας, της Σερβίας, των ΗΠΑ και του Κατάρ.

Επιτρέπεται η είσοδος σε ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες, εάν πραγματοποιήσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, όχι άνω των 72 ωρών, και κάνουν άλλη δοκιμή κατά την άφιξη.

Από την 1η Μαΐου, η Κύπρος θα επιτρέπει στους Βρετανούς τουρίστες εμβολιασμένους Covid-19 χωρίς περιορισμούς. Όλοι οι τουρίστες θα πρέπει ακόμη να συμμορφώνονται με τα πρωτόκολλα υγείας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η κοινωνική απόσταση. Η Βρετανία είναι η μεγαλύτερη τουριστική αγορά του νησιού, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των σχεδόν τεσσάρων εκατομμυρίων αφίξεων το 2019, ενώ το κοντινό Ισραήλ είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή του.

Η βασική τουριστική βιομηχανία του νησιού της ανατολικής Μεσογείου έχει καταστραφεί από την πανδημία και τα ταξίδια, με τις αφίξεις να μειώνονται περισσότερο από 80% πέρυσι.

Η Ρωσία, η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική πηγή, ήταν εκτός της ασφαλούς ταξιδιωτικής της λίστας από την πανδημία που έφτασε στις ακτές της τον Μάρτιο του 2020.

Ο τουρισμός αποτελεί περίπου το 15% του κυπριακού ΑΕΠ, με τα κέρδη να πέφτουν 85 τοις εκατό το 2020.

Το νησί έχει εφαρμόσει δύο εθνικά lockdown, αλλά είχε ένα ηπιότερο ξέσπασμα από πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέγραψε περίπου 250 θανάτους κορωνoϊού και 45.000 μολύνσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here