Αναστολές Απριλίου: Ανοιχτές και πληττόμενες τι θα ισχύσει

Αρμόδιος τύπος από το υπουργείο οικονομικών, αναφέρει ότι , εφόσον δεν έχει βγει κάποιο καινούργιο ΦΕΚ, σχετικό με τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, σημαίνει ότι ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα και θα βγουν αρχές του Απριλίου.

Με βάση λοιπόν, τις παραπάνω δηλώσεις γίνεται ξεκάθαρο ότι στα μέτρα για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

Κλειστές επιχειρήσεις

  1. Από το λουκέτο και για όλο το διάστημα που είναι κλειστές, είναι υποχρεωμένες να θέσουν όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής.

Πληττόμενες επιχειρήσεις

  1. Είναι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από 1η -30 Απριλίου , αλλά επειδή ο τζίρος είναι χαμηλός θεωρούνται πληττόμενες και γι αυτό μπορούν να θέσουν όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής.
  2. Οι πληττόμενες μπορούν σε αναστολή να θέτουν, είτε ολόκληρο, είτε μέρος του προσωπικού της. Το προσωπικό που θα επιστρέψει κανονικά δεν δικαιείτε να τεθεί σε αναστολή.
  3. Ακόμα οι πληροφορίες λένε ότι αυτή την φορά δεν θα υπάρξει κάποιο πλαφόν για το πόσα άτομα θα μπορεί μία επιχείρηση να θέσει σε αναστολή, είτε ανήκουν σε αυτές που επαναλειτουργούν τον μήνα Απρίλιο, είτε αφορούν σε αυτές που που έχουν ήδη επαναλειτουργήσει και απλά θεωρούνται πληττόμενες.

Εργαζόμενοι

  • Όσοι εργαζόμενοι τεθούν και τον μήνα Απρίλιο σε αναστολή, θα δικαιούται ειδική αποζημίωση από το κράτος, η οποία ανέρχεται στο ύψος των 534 ευρώ και αντιστοιχεί σε (17,8) ευρώ/ημέρα.
  • Το κράτος, επίσης αναλαμβάνει να καλύψει  όλες τις δημόσιες συνεισφορές , όλων των εργαζομένων που βρίσκονται υπό καθεστώς αναστολής και για όσο διάστημα κάνουν χρήση του μέτρου.
  • Υπενθυμίζουμε ότι οι εισφορές καλύπτονται από το κράτος με βάση τον ονομαστικό μισθό του κάθε εργαζομένου.

Επιχειρήσεις

  • Απαγορεύεται να απολύσουν οποιοδήποτε άτομο, θέσουν σε αναστολή, όλο το χρονικό διάστημα που κάνουν χρήση του μέτρου αλλά και μετά την επαναλειτουργία της επιχείρησες και για 45 μέρες.

Ακολουθεί βίντεο με οδηγίες για όσα θα ισχύσουν στις αναστολές και τα μέτρα ανοιχτών /πληττόμενων επιχειρήσεων για τον  Απρίλιο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here