Μητσοτάκης: Θα αναστήσουμε όσα χάσαμε από τις φωτιές – Το 112 απέδειξε την αξία του


Στην διαχείριση των φετινών πυρκαγιών, στα μέτρα για τους πυρόπληκτους και σε όσα πρέπει να αλλάξουν στον τομέα της δασοπροστασίας αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με αναφορά σε όλους όσοι συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη με τις πυρκαγιές ή που είναι σε επιφυλακή αλλά και με τη δέσμευση ότι όλα όσα χάθηκαν «θα τα αναστήσουμε» ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη βουλή για τη διαχείριση των πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

«Καθώς στην πατρίδα μας εξακολουθεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων πυρκαγιών η σκέψη όλων μας στρέφεται σε εκείνους και εκείνες που ακόμα μάχονται ή είναι σε επιφυλακή στην πρώτη γραμμή, στην πολιτική προστασία, στην πυροσβεστική, στον στρατό, στην αστυνομία, στους εθελοντές παντού στη χώρα. Στις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα αποτυπώνεται η αφοσίωσή τους και στα όσα χάσαμε όλα όσα καλούμαστε να αναστήσουμε και θα τα αναστήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο είπε ότι η εικόνα είναι σαφής «με τα αρνητικά και τα θετικά της» τονίζοντας ότι «κατορθώσαμε να μην θρηνήσουμε θύματα αν και χάσαμε τον Βασίλη, τον ηρωικό εθελοντή. Όμως καταστράφηκαν περιουσίες, ευτυχώς όχι τόσες όσες περιμέναμε λόγω του μεγέθους της φωτιάς αλλά καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα δασικού πλούτου και αυτό είναι το κόστος της κλιματικής αλλαγής».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σημαντικά πράγματα που έγιναν στον τομέα της πολιτικής προστασίας τονίζοντας ότι «το 112 έδειξε την αξία του, η πυροσβεστική ενισχύθηκε με νέα στελέχη και με νέα εναέρια μέσα, 74 συνολικά που ήταν στη διάθεσή μας περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Το αν ήταν αρκετά ή όχι είμαι διατεθειμένος να το συζητήσω».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για 1279 πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι που σημαίνει σχεδόν 60 την ημέρα αρκετές και ταυτόχρονα προσθέτοντας ότι «πολλές ήταν προϊόν εμπρησμού».

«Είχαμε προετοιμαστεί καλύτερα αλλά η προετοιμασία εμφανώς δεν ήταν αρκετή για να αντιμετωπίσουμε την ένταση αυτού του φαινομένου» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ