Φωφη Γεννήματα: «Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο κύριε πρωθυπουργέ»


Τι ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην πρωτολογία της στη Βουλή, στη συζήτηση για τις πυρκαγιές.

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτακη εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωφη Γεννήματα, η οποία από τα πρώτα λεπτά της τοποθέτησης της ζήτησε την απομάκρυνση των αρμοδίων υπουργών.

«Είναι φανερό ότι έχει έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Η πανδημία είναι εδώ, χθες ανακοινώθηκαν κρούσματα ρεκόρ, οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε, δεν καταφέρετε να φτάσετε τους στόχους που είχατε θέσει. Χθες ανακοινώσατε ένα νέο πακέτο μέτρων το οποίο θα κριθεί για την επιτυχία του από το ποτέ επιτέλους θα υπάρξουν αποτελέσματα και οι μηχανισμοί του κράτους που θα ελέγξουν την υλοποίηση αυτών των μέτρων και το τονίζω αυτό γιατί ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού δεν υπήρχε κανένας απολύτως έλεγχος. Έχετε απόλυτη ευθύνη για την χαλαρότητα και για την καλλιέργεια του εφησυχασμού» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, η Φωφη Γεννήματα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα πρόληψης. «Οι πυρκαγιές δε σβήνονται με επικοινωνιακά shows. Οι δικαιολογίες και η προσχηματική σας συγνώμη δεν πείθουν. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και επιμένουμε ότι πρέπει να αναληφθούν, με την απομάκρυνση από τη θέση τους των αρμοδίων υπουργών σας. Πότε περιμένετε να το κάνετε αυτό; Ήρθατε σήμερα εδώ να μας πείτε ότι πετύχατε το στόχο σας, με τα δάση να καπνίζουν; Με τα δάση να πεθαίνουν; Με την οργή και την αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία; Το μόνο που έχω να σας πω μετά την θεωρία που μας είπατε για τα όποια ορφανά λάθη υπάρχουν, ότι από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο κύριε πρωθυπουργέ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ