Βόλος: Ποινή φυλάκισης σε 33χρονο που… έκανε τον δικηγόρο σε αλλοδαπούς

Ένοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 33χρονο, που κατηγορούνταν για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με αναστολή, ενώ αθώωσε τον ίδιο και τη μητέρα του για την κατηγορία της απάτης από κοινού και την άμεση συνέργεια σε αντιποίηση άσκησης δικηγορίας.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, μητέρα και γιος κατηγορούνταν για απάτη κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο όφελος στη συνολική αξία του οποίου αποσκοπούσαν και έβλαψαν ξένη περιουσία, πείθοντας τρίτο σε πράξη, με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών.

Με… πλαστή επαγγελματική κάρτα

Ο κατηγορούμενος 33χρονος, στις 8 Μαΐου 2013 ήρθε σε επαφή με υπήκοο Αλβανίας και δήλωσε ότι είναι δικηγόρος και η 61χρονη σήμερα μητέρα του βοηθός του και του είπε ότι είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν νόμιμα χορήγηση άδειας παραμονής του στην Ελληνική επικράτεια. Μάλιστα του παρουσίασε πλαστή επαγγελματική κάρτα και πλαστή βεβαίωση ασφάλισης που κατατέθηκε στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ του αποκόμισε ποσό 200 €.

Τον Μάρτιο του 2014 γιος και μητέρα εξαπάτησαν Αλβανό υπήκοο με τον ίδιο τρόπο και του αποκόμισαν 1500 € για δήθεν αγωγές που θα κατέθεταν για λογαριασμό του.

Η υπεράσπιση κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζονταν ως δικηγόροι και δεν έλαβαν χρήματα από τους αλλοδαπούς, αλλά τους εκπροσωπούσαν στο Τμήμα Αδειών Διαμονής. Επίσης αναφέρθηκε ότι παρακολουθούσαν τις υποθέσεις των αλλοδαπών και αν υπήρχε ανάγκη, τους παρέπεμπαν σε δικηγόρους.

Τελικά το Δικαστήριο αθώωσε την 61χρονη γυναίκα και καταδίκασε σε φυλάκιση επτά μηνών τον 33χρονο, για αντιποίηση άσκηση δικηγορίας. Για το θέμα είχε γίνει προκαταρκτική εξέταση, μετά από καταγγελίες που έγιναν στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here