Αθλητισμός: Η συμπληρωματική θεραπεία για τους πόνους στις αρθρώσεις [vid]


Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να σας στερήσει τις απλές απολαύσεις της ζωής – μπορεί να μην έχετε καν το κουράγιο να βγάλετε το σκυλάκι σας βόλτα, να δυσκολεύεστε να κάνετε κηπουρική ή να κυνηγήσετε μια μπάλα τένις στο γήπεδο. Ακόμα και οι βασικές εργασίες στο σπίτι μπορούν να γίνουν προκλήσεις και έντονες υπενθυμίσεις των περιορισμών σας.

Οι κοινές αιτίες του πόνου στις αρθρώσεις περιλαμβάνουν την αρθρίτιδα, προηγούμενους τραυματισμούς, ένταση επαναλαμβανόμενων κινήσεων, προβλήματα με τη στάση του σώματος, γήρανση ή αδράνεια και καθιστική ζωή. Είναι δελεαστικό να αποφεύγετε τις κινήσεις που σας προκαλούν πόνο. Αλλά ο περιορισμός των κινήσεών σας μπορεί να αποδυναμώσει τους μύες και να επιδεινώσει το σύνθετο πρόβλημα των αρθρώσεων.

Αλλά οι ασκήσεις που εκτελούνται σωστά μπορεί να είναι ένας μακροχρόνιος τρόπος για να υποτονίσουν τον πόνο στον αστράγαλο, στο γόνατο, στο ισχίο ή στον ώμο. Ο στόχος σας πρέπει να είναι να συνδυάσετε ήπιες, στοχευμένες κοινές προπονήσεις με μια απλή ρουτίνα περπατήματος. Ο γιατρός σας θα πρέπει να σας συμβουλεύσει πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, αλλά αυτές οι απλές συμβουλές διατάσεων είναι σημαντικές για κάθε προπόνηση.

  • Προθέρμανση πρώτα.

Οι μύες τεντώνονται πιο εύκολα όταν ζεσταθούν. Το κόλπο είναι να κάνετε ένα πάντα ένα καλό ζέσταμα πριν από οποιαδήποτε προπόνηση ή ένα ζεστό ντους ή μπάνιο.

  • Η άσκηση δεν πρέπει να σας πονά.

Τεντώστε μόνο στο σημείο της ήπιας έντασης, ποτέ στο σημείο του πόνου. Εάν ένα τέντωμα πονάει, σταματήστε να το κάνετε. Ελάτε ξανά στη θέση σας προσεκτικά και δοκιμάστε ξανά. Με τον καιρό και την εξάσκηση, η ευελιξία σας θα βελτιωθεί.

  • Δεν ξεχνάω να αναπνέω.

Αναπνεύστε άνετα όταν κάνετε διατάσεις.

  • Εξασκούμε συχνά.

Θα δείτε τα καλύτερα οφέλη εάν κάνετε απαλές διατάσεις συχνά – αρκετές φορές την ημέρα, όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ