Έκθεση FBI: Η άνοδος στις απάτες στον κυβερνοχώρο στοχεύει ειδικά τους ηλικιωμένους

Έκθεση FBI: Η τελευταία έκθεση του FBI για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο διαπιστώνει ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των καταγγελιών για παραβίαση λογαριασμού email, με αποτέλεσμα την κλοπή ταυτότητας και χρημάτων. Το FBI των ΗΠΑ εξέδωσε μια νέα έκθεση που εξετάζει τις τάσεις του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, λαμβάνοντας υπόψη τον οικονομικό αντίκτυπο και τα μέλη του γενικού πληθυσμού που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ζητήματα στον κυβερνοχώρο.

Εκτός από τις επιχειρήσεις, η έκθεση διαπιστώνει ότι ο πληθυσμός άνω των 60 ετών είναι ιδιαίτερα ευάλωτος.

Σύμφωνα με τον Rob Fry, Επικεφαλής Αξιωματούχο Τεχνολογίας , Armorblox και πρώην αρχιτέκτονα για το NetFlix και το Yahoo, η νέα έκθεση παρουσιάζει ορισμένους τομείς γενικού ενδιαφέροντος, όπως ενημερώνει το περιοδικό Digital Journal.

Ο Fry σημειώνει ότι η κοινωνική δικτύωση είναι μια τακτική που εκμεταλλεύονται οι απατεώνες ώστε τα πιο ευάλωτα μέλη του πληθυσμού να θρηνούν. Σε σχέση με αυτό, ο Fry παρατηρεί:

“Η έκθεση IC3 2020 επισημαίνει ορισμένα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τεχνικές κοινωνικής δικτύωσης για να θρηνούν ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας.

Οι περισσότερες από τις απάτες που σχετίζονται με την COVID-19 αφορούσαν επιτιθέμενους που υπέβαλαν δόλια αξιώσεις ασφάλισης ανεργίας, μετά την κλοπή των ταυτοτήτων των θυμάτων. ” Επιπλέον, η φύση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο επεκτείνεται περαιτέρω.

Ο Fry προσθέτει: “Τα Προγράμματα Προστασίας Paycheck (PPP) και τα δάνεια καταστροφών για οικονομικές ζημιές μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε απάτες, βλάπτοντας άτομα και επιχειρήσεις που είχαν ήδη τον μεγαλύτερο κίνδυνο από αναταραχή που σχετίζεται με την πανδημία.”

Υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των πιο ευάλωτων ατόμων.

Ο Fry αξιολογεί: “Αν κοιτάξουμε τα θύματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο ανά ηλικιακή ομάδα, σχεδόν το 22% όλων των καταγγελιών αφορούσαν θύματα ηλικίας άνω των 60 ετών, με αναφερόμενες απώλειες άνω των 966 εκατομμυρίων δολαρίων.”

Ως μια συγκεκριμένη μορφή επίθεσης, ο Fry βρίσκει: “Άτομα άνω των 60 ετών συχνά αποτελούν αντικείμενο ρομαντικής απάτης,  απάτες σε παππούδες, σε φροντιστές υγείας και απάτες φιλανθρωπίας.

Δεδομένου του πόσο αβέβαιο και απομονωμένο ήταν το 2020 για όλους μας, ο μέσος άνθρωπος θα ήταν ακόμη πιο πιθανό να ανταποκριθεί σε αυτά τα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης.

“Τα καλά νέα είναι ότι καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν τα εγκλήματα στο Διαδίκτυο και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεσή τους, τα πιθανά θύματα είναι εξοπλισμένα με μια ευρύτερη κατανόηση των κινδύνων που συνδέονται με τη δραστηριότητα του Διαδικτύου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here