Όσκαρ Υποψήφιοι: Σχέδιο απονομής των βραβείων εν μέσω πανδημίας

Όσκαρ Υποψήφιοι: Τα Όσκαρ του επόμενου μήνα που πλήττονται από την πανδημία θα περιλαμβάνουν έναν «βρετανικό κόμβο» για διεθνείς υποψηφίους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες, ανέφερε οικεία με το σχέδιο πηγή την Τρίτη στο AFP. Ενώ οι παρουσιαστές των Όσκαρ θα παραμείνουν στην κύρια τοποθεσία που είχε ανακοινωθεί στο κέντρο του Λος Άντζελες, στο κέντρο της πόλης, οι παραγωγοί «σχεδιάζουν κάτι ξεχωριστό για την τοποθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η πηγή.

Τα Βραβεία Ακαδημίας – η μεγαλύτερη και τελευταία βραδιά της εκτεταμένης σεζόν βραβείων του Χόλιγουντ – αντιμετώπισαν αυξανόμενη κριτική αφού οι παραγωγοί νωρίτερα αυτόν τον μήνα δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέπονται βιντεοκλήσεις για όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια, όλοι οι υποψήφιοι θα ήταν υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν στην Καλιφόρνια, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζαν πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μακροχρόνιες απαιτήσεις καραντίνας και τους εγγενείς κινδύνους της πτήσης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας ή του προσώπου που έμεινε εκτός της εκπομπής εντελώς.

Με τη νέα πολιτική, οι δορυφορικοί σύνδεσμοι θα παρέχονται τώρα για διεθνείς υποψήφιους που δεν έχουν κανένα τρόπο να φτάσουν στο Λος Άντζελες ή στην ακόμη μη γνωστή βρετανική τοποθεσία, αν και οι βιντεοκλήσεις θα εξακολουθούν να περιορίζονται στο ελάχιστο. Πρόσφατες εκπομπές βραβείων, συμπεριλαμβανομένων των Golden Globes του Φεβρουαρίου, χτυπήθηκαν για τη μεγάλη χρήση τηλεχειριστηρίου για υποψηφίους, ιδιαίτερα μετά την έναρξη της ομιλίας αποδοχής του Daniel Kaluuya για τον καλύτερο ηθοποιό που έχασε για λίγο τον ήχο.

Οκτώ από τους υποψηφίους ηθοποιούς φέτος είναι Βρετανοί, ενώ άλλες διεθνείς ελπίδες είναι ο Δανός σκηνοθέτης Τόμας Βίντερμπεργκ, το Βουλγάρικο αστέρι «Μπόρατ» Μαρία Μπακάλοβα, ο Άγγλος σκηνοθέτης Emerald Fennell και η καλύτερη υποψήφια ηθοποιός της Νότιας Κορέας Youn Yuh-Jung.

Οι φετινές υποψήφιες ξένες ταινίες προέρχονται από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Δανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Ρουμανία και την Τυνησία.

Οι διοργανωτές παροτρύνουν ακόμη όλους τους υποψηφίους που μπορούν να παρευρεθούν στην τελετή του Λος Άντζελες αυτοπροσώπως και ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να ακολουθήσουν μια καραντίνα 10 ημερών, κατά την οποία θα τους ζητηθεί να αποφύγουν τα πλήθη, τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα κόκκινο χαλί, ενώ οι υποψήφιοι θα εναλλάσσονται εντός και εκτός του Union Station καθώς θα φθάνουν οι κατηγορίες τους.

Ορισμένα στοιχεία της παράστασης – που αναμένεται να περιλαμβάνει ζωντανές παραστάσεις – θα μεταδοθούν από την παραδοσιακή βάση των Όσκαρ του Χόλιγουντ στο Θέατρο Dolby Theatre. Τα 93α Academy Awards θα πραγματοποιηθούν στις 25 Απριλίου.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here