Φροντίδα εαυτός: Συμβουλές για ευτυχισμένη ζωή

Όλοι οι άνθρωποι, πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο και αν οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές και η καθημερινότητα μας γεμάτη από ευθύνες και προβλήματα, πρέπει να βρίσκουμε χρόνο και χώρο μέσα στην ημέρα μας για να ικανοποιούμε τις δικές μας προσωπικές αλλά και κοινωνικές ανάγκες.

Γι αυτούς του λόγους και εμείς αποφασίσαμε να σας προτείνουμε στρατηγικές συμβουλές για να καταφέρετε να εισχωρήσετε την εκπλήρωση των προσωπικών σας αναγκών στην καθημερινότητα σας για να φροντίζετε και τον εαυτό σας.

Στρατηγικές για επίτευξη αυτοφροντίδας

Μην βλέπετε ότι είναι εγωιστικό να φροντίζετε εσάς

  • Η έννοια της αυτοεξυπηρέτησης αναφέρεται στην ανάληψη προσωπικής ευθύνης για τη σωματική, συναισθηματική, πνευματική υγεία κάποιου. Την άσκηση της αυτο-φροντίδας πρέπει να την βλέπουμε ως  προληπτική και όχι εγωιστική. Βλέπεται οι  περισσότεροι από εμάς, εάν δεν φροντίζουμε τον εαυτό μας, εμείς κανένας άλλος δεν θα βρεθεί να το κάνει για εμάς. Οπότε είναι αναγκαίο να φροντίζουμε γι αυτόν.

Κάνε τον εαυτό σου τον καλύτερο σου φίλο

  • Σκέψου και άρχισε να φέρεσαι στον εαυτό σου, σαν να είναι ο καλύτερος φίλος σου και θα δεις πόσο πιο εύκολα θα κάνεις πράγματα για να είναι καλά και κατ’ επέκτασιν και εσύ η ίδια. Επίσης θα δεις πόσο εύκολα θα τιμάς αλλά και θα αγαπάς την υγεία και την ευημερία και των δύων σας με αποτέλεσμα να φροντίζεις γι αυτήν.

Μην διστάσετε να έχετε προσωπικό χρόνο για εσάς

  •  Το να περνάς μόνο σου χρόνο επιτρέπει στον υπόλοιπο κόσμο να συνεχίσει να κινείται προκειμένου να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, την ίδια στιγμή που εσύ στέκεσαι, ξεκουράζεσαι και γεμίζεις μπαταρίες για να ξανά κινηθείς στην καθημερινότητα σου  .

Φροντίστε ο περίγυρος και το περιβάλλον να σας υποστηρίζει

  • Καταρχάς πρέπει να βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον το οποίο να είναι καθαρό και όχι ακατάστατο και σας δημιουργεί σύγχυση. Είναι καλό να βρίσκεστε σε χώρους οι οποίοι βγάζουν αρμονία και ηρεμία για να υιοθετείτε και εσείς αυτή την αίσθηση. Την ίδια ηρεμία πρέπει να σας βγάζουν και οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους, οπότε ότι δεν σας ταιριάζει απλά βγάλτε το από την ζωή σας.

Πείτε όχι χωρίς τύψεις

  • Μάθετε να λέτε όχι σε προτάσεις οι όποιες δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά θέλω σας, χωρίς να να νοιώθετε τύψεις ότι με την απόρριψη σας θα στεναχωρήσετε το άτομο εκείνο που έκανε την πρόταση.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here