Επίδομα 400 ευρώ: Δείτε όλες τις αλλαγές

Το υπουργείο εργασίας, ανακοίνωσε ότι διευρύνεται η λίστα όσων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών δικαιούται την ενίσχυση των 400 ευρώ και καθορίζει το ύψος, τις προϋποθέσεις αλλά και τα κριτήρια που θα ενισχυθούν αυτές  οι κατηγορίες επαγγελμάτων.

Οι κλάδοι που επέρχονται αυτές οι αλλαγές, θα αναλυθούν διεξοδικά παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι στιγμής είναι οικονομολόγοι, μηχανικοί, γεωτεχνικοί και δικηγόροι. Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να έχουν ενεργό ΚΑΔ.

Αλλαγές σε κλάδους

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

  • Όσοι επαγγελματίες ανήκουν σε αυτής την κατηγορία κα έχουν έναρξη πριν την 31/12/2014, τότε είναι δικαιούχοι της εφάπαξ αυτής ενίσχυσης. Επίσης προϋπόθεση αποτελεί το γεγονός να μην ξεπερνάνε τα 30.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και αφετέρου να εμφανίζουν μείωση των ακαθόριστων εσόδων τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι

  • Όσοι είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και έχουν κάνει έναρξη επιχείρησης μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, το μοναδικό κριτήριο που έχουν για να είναι δικαιούχοι, είναι απλά να μην υπερβαίνουν τα καθαρά έσοδα τα 30.000 ευρώ.

Δικηγόροι

  • Όσοι είναι ασκούμενοι και έχουν ασφαλιστεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2017, η είναι γραμμένοι στο δικηγορικό σύλλογο είναι δικαιούχοι χωρίς να ισχύει κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Λήψη οικονομικής ενίσχυσης

  • Για να γίνει λήψη της οικονομικής ενίσχυσης των ατόμων που ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες, πρέπει απλά να μπουν στο ΠΣ εργάνη μέχρι τις 15 Απριλίου και να δηλώσουν τα στοιχεία τους.

Εργάνη

  • Το σύστημα της εργάνης υπενθυμίζουμε ότι έχει ανοίξει από τις 19 Μαρτίου και ότι από τότε μέχρι και της 15 Απριλίου δέχεται και ορθές επαναλήψεις αλλά και δηλώσεις που γίνονται για πρώτη φορά.

Τα άτομα που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν έλαβαν την οικονομική ενίσχυση την προηγούμενη φορά , μπορούν αυτή να μπουν στο σύστημα και να συμπληρώσουν την δήλωση τους.

Δικαιούχοι

  • Πρώτα υποβάλλουν το δικαιολογητικό ότι δεν υπερβαίνουν τα έσοδα και μετά προχωράνε στην συμπλήρωση της αίτησης. Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα τους καταβληθεί και το επίδομα.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για το επίδομα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here