Θαλασσινό Αλάτι Οφέλη Δέρμα: DIY Σπιτικές συνταγές για Scrub με Θαλασσινό Αλάτι [vid]

Η ζάχαρη και το θαλασσινό αλάτι είναι τα πιο συνηθισμένα, αλλά τα πιο αποτελεσματικά σπιτικά συστατικά για βαθιά και αποτελεσματική απολέπιση. Σε προηγούμενο άρθρο μας σας δώσαμε μια εύκολη σπιτική συνταγή απολέπισης με θαλασισινό αλάτι, μηλόξιδο και δυόσμο. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές επιπλέον συνταγές απολέπισης θαλασσινού αλατιού.

Είναι γνωστό πως το θαλασσινό αλάτι μπορεί να παράσχει στο σώμα μας μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος και την διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας. Σε αντίθεση με τους κόκκους ζάχαρης, οι κόκκοι θαλασσινού αλατιού είναι μεγάλοι και χονδροί και είναι κατάλληλοι και για την απολέπιση του δέρματος των ποδιών. Ωστόσο, το θαλασσινό αλάτι είναι μια ευεργετική πρώτη ύλη για εκπληκτικό scrub προσώπου και σώματος, εάν το εφαρμόζετε απαλά.

DIY Σπιτικές Συνταγές Απολέπισης με Θαλασσινό Αλάτι

  • Scrub με θαλασσινό αλάτι και λεβάντα

Πάρτε περίπου ένα φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και προσθέστε σε αυτό μισό φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο και πέντε έως επτά σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Εφαρμόστε απαλά το scrub σε υγρό δέρμα και χρησιμοποιήστε  – προαιρετικά – μια λούφα για επιπλέον απολέπιση.

  • Απολέπιση με χυμό λεμονιού και θαλασσινό αλάτι

Ανακατέψτε μαζί ένα κουτάλι θαλασσινό αλάτι και ένα κουτάλι χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για την απολέπιση του σώματός σας. Ενώ το θαλασσινό αλάτι θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, το λεμόνι θα βοηθήσει να ελαφρύνει τα σκοτεινές κηλίδες στο σώμα σας.

  • Scrub με αυγό, χυμό λεμονιού και θαλασσινό αλάτι

Χρησιμοποιήστε το ασπράδι ενός αυγού και ανακατέψτε το μαζί με δύο κουταλιές θαλασσινό αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και στη συνέχεια εφαρμόστε στο δέρμα. Το αυγό σε αυτό το scrub θα βοηθήσει να σφίξει το δέρμα σας.

  • Απολεπιστικό με πλιγούρι βρώμης και θαλασσινό αλάτι

Πάρτε δύο φλιτζάνια θαλασσινό αλάτι και προσθέστε μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης, λάδι σταφυλιού, ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες οποιουδήποτε αιθέριου ελαίου. Ανακατέψτε τα συστατικά και χρησιμοποιήστε το μείγμα στο σώμα σας ως απολεπιστικό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια συγκριτική παρουσίαση των ιδιοτήτων των scrubs ζάχαρης και αλατιού:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here