Συναγερμός στο Αφγανιστάν: Μεγάλη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπως επιβεβαίωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Τραυματίες Αμερικανοί, για δυο εκρήξεις κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στην ανατολική πύλη έξω από το αεροδρόμιο, την ώρα που ακούγονταν πυροβολισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι υπήρξε έκρηξη στο αεροδρόμιο, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν θύματα.

Την ίδια ώρα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο για τραυματίες και νεκρούς, ενώ Αφγανός δημοσιογράφος ανέφερε στο Twitter πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υπάρχουν τραυματίες Αμερικανοί, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας κάνει αναφορά σε δυο εκρήξεις. Στην ίδια ενημέρωση, γνωστοποίησε πως δεν υπάρχουν Τούρκοι τραυματίες ή θύματα.

Εικόνα

Ενημερώθηκε για την επίθεση αυτοκτονίας ο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε μια συνεδρίαση με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας και συζητούσαν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όταν πληροφορήθηκαν για την έκρηξη, σύμφωνα με μια καλά πληροφορημένη πηγή.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι υπάρχουν θύματα από την έκρηξη και ότι παραμένουν ασαφείς λεπτομέρειες για τον αριθμό τους ή τις εθνικότητές τους.

Εικόνα

Νωρίτερα σήμερα, ένας ανώτερος Βρετανός αξιωματούχος Άμυνας προειδοποίησε ότι υπάρχει «επικείμενη απειλή σοβαρής τρομοκρατικής επίθεσης» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ από το ISIS-Khorasan, παρακλάδι της τρομοκρατικής ομάδας Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Νωρίτερα, αεροσκάφος της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε Αφγανούς πολίτες και δημοσιογράφους, δέχθηκε πυρά όταν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Sky TG24.

Εικόνα

Σύμφωνα με το RT, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Σύμφωνα με το ξένο ειδησεογραφικό δίκτυο σήμερα Πέμπτη ένα C-130J Super Hercules δέχθηκε πυρά πολυβόλων καθώς απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Hamid Karzai» στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα πυρά δεν πέτυχαν το αεροπλάνο.

Εικόνα


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ