Βάνα Παπαευαγγέλου: Πάνω από 6.000 νέα κρούσματα στους άνω των 65 ετών από την 1η Αυγούστου


Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε ανακοινώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της ημέρας, που ανακοινώθηκαν προ ολίγου από τον ΕΟΔΥ.

Η πορεία της πανδημίας εμφανίζει σταθεροποίηση σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Πάνω από 3.200 κρούσματα ανά ημέρα είναι ο μέσος κυλιόμενος αριθμός νέων διαγνώσεων των τελευταίων 7 ημερών. 90.000 τεστ διενεργούνται καθημερινά.

Ο δείκτης θετικότητας του ιού στην επικράτεια είναι σταθερός στο 3,5 %. Ωστόσο, σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές ο δείκτης υπερβαίνει τον μέσο όρο.

Αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στη νησιωτική χώρα, ενώ οι επόμενες 2 εβδομάδες είναι καθοριστικές, καθώς οι περισσότεροι θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μεταφοράς του ιού στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, η καθηγήτρια κα Παπαευαγγέλου έκανε έκκληση να κάνουν όλοι διαγνωστικά τεστ και ανα τηρήσουν προσεκτικά τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, όπως είπε οι νέοι θα πρέπει να αποφύγουν να συναντήσουν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή ευάλωτα.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι στα 30 έτη. Σταδιακή μείωση του ποσοστού των κρουσμάτων στους νεόυς κάτω των 39 ετών και αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η κα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι μεταξύ 1ης και 25ης Αυγούστου πάνω από 6.000 νέα κρούσματα στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Ειδικότερα, το ποσοστό των κρουσμάτων στην άνω ηλικιακή ομάδα διαμορφώνεται σήμερα στο 8,3 %. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εξήγησε η καθηγήτρια, την αύξηση του αριθμού των νοσηλειών και εισαγωγής στις ΜΕΘ.

Αναφορικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, η κα Παπαευαγγέλου είπε ότι υπάρχει 25% αύξηση των νέων νοσηλειών, ενώ 2.500 εκτιμάται ότι είναι οι νοσηλευόμενοι συμπολίτες σήμερα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ