Αναστολές Απριλίου: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 534 ευρώ

Σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου του 2021, ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για να γίνουν οι δηλώσεις από τις κλειστές με κρατική εντολή αλλά και της πληττόμενες επιχειρήσεις , οι δηλώσεις που θέτουν το προσωπικό τους σε αναστολή.

Οι λογιστές πρέπει να ξέρουν ότι ο χρόνος που έχουν να δηλώσουν τις επιχειρήσεις είναι ελάχιστος και γι αυτόν τον λόγο πρέπει να βιαστούν, ώστε να μην μείνει καμία επιχείρηση από έξω , από όσα δικαιείται.

Αναστολές σύμβασεις

  • Οι επιχειρήσεις καλούνται από σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 και μέχρι την Παρασκευή 09/04/21, να καταθέσουν τις δηλώσεις που αποδεικνύουν ποια άτομα βγαίνουν σε αναστολή, αλλά και να δηλώσουν αν οι αναστολές αφορούν μέρος η το σύνολο του προσωπικού τους.
  • Από τις 10/04/21 και μετά θα μπορούν πάλι οι επιχειρήσεις να καταθέτουν τις δηλώσεις αναστολής των εργαζομένων αλλά δεν έχουν δικαίωμα τροποποίησης της.

Η παραπάνω προσάρτηση έχει την βάση της σε ένα ειδικό ΦΕΚ, το οποίο απαγορεύει την ανάκληση αναστολών μετά το πέρας της χρονικής διάρκειας που έχει δοθεί από την κυβέρνηση.

Επιχειρήσεις κλειστές με κρατική εντολή

  • Όλες οι επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή, βγάζουν σε αναστολή και όλο το προσωπικό τους. Δεν έχουν δικαίωμα επιλογής. Σε περίπτωση που θέλουν να διορθώσουν μόνο μέσω ανάκλησης η των ορθών επαναλήψεων.

Επιχειρήσεις που αναστέλλουν λειτουργεία λόγο υψηλού κινδύνου περιοχής

  • Όσες επιχειρήσεις βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου και έχει ανεστάλει η λειτουργία τους, επίσης υποχρεώνονται να θέσουν σε αναστολές συμβάσεως εργασίας το 100% του προσωπικού τους, πλην εκείνων που χρησιμοποιούνται στις διάφορες δραστηριότητες.

Πληττόμενες επιχειρήσεις

  • Όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που επαναλλειτουργούν, αλλά θεωρούνται πληττόμενες βάση ΚΑΔ, όπως ορίζεται από το υπουργείο οικονομικών , μπορούν να θέσουν σε αναστολές όλο η μέρος του προσωπικού τους για όσο θεωρούνται από το υπουργείο οικονομικών ότι ανήκουν σε αυτή την λίστα.

Ακολουθεί βίντεο για τις αναστολές Απριλίου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here