Τηλεργασία: Η προσέγγιση της Google [vid]

Η Google αλλάζει την πολιτική εργασίας από το σπίτι, καθώς φαίνεται να επαναφέρει περισσότερα άτομα στα γραφεία της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία τεχνολογίας θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι για περισσότερες από 14 ημέρες το χρόνο, εάν υποβάλουν αίτηση γι’ αυτό.

Επίσης, η Google θα συνεχίσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά θα επιτρέψει την εθελοντική επιστροφή από τον επόμενο μήνα. Ο τεχνολογικός γίγαντας ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες, που προσέφεραν εργασία από το σπίτι όταν η πανδημία «χτύπησε» πέρυσι.

“Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που πολλοί από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι και η σκέψη να επιστρέψουμε στο γραφείο ίσως δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα”, έγραψε η Fiona Cicconi, επικεφαλής των εργασιών της Google, σε ένα email της εταιρείας την Τετάρτη.

Η Google ετοιμάζεται για ένα ευρύ άνοιγμα το Σεπτέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι αναμένεται να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Μέχρι τότε, η αρχική περίοδος επιστροφής θα είναι εθελοντική, καθώς τα γραφεία θα ανοίξουν αργά με περιορισμένη χωρητικότητα, με βάση τη διαθεσιμότητα εμβολίων και μια πτωτική τάση στις περιπτώσεις Covid-19.

Όταν το προσωπικό υποχρεωθεί να επιστρέψει επίσημα στα γραφεία της Google το Σεπτέμβριο, “τα πράγματα δε θα είναι ακριβώς όπως τα θυμάστε” αλλά “θα περιλαμβάνονται γεύματα, σνακ και επιπλέον παροχές όπου είναι δυνατόν”, δήλωσε η κ. Cicconi.

“Θα καλωσορίσουμε ακόμη και τους Dooglers μας πίσω”, πρόσθεσε, αναφερόμενη στην ομάδα που φέρνει σκύλο-στην-εργασία της στη Google. Υπάρχει τώρα ένα πάρκο σκύλων στην πανεπιστημιούπολη του Mountain View που ονομάζεται The Doogleplex.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, αλλά δεν καθιστά υποχρεωτική την επιστροφή στο χώρο εργασίας.

Επιπλέον, η Google αναφέρει ότι είναι διαθέσιμες περισσότερες μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις εργασίας από το σπίτι. Το προσωπικό μπορεί να υποβάλει αίτηση για έως και 12 μήνες σε «εξαιρετικές περιστάσεις».

Εναλλακτική προσέγγιση

Η Google υιοθετεί μια διαφορετική προσέγγιση από τους τεχνολογικούς αντιπάλους της, οι οποίοι επέτρεψαν στο μεγαλύτερο προσωπικό να συνεχίσει την απομακρυσμένη εργασία επ’ αόριστον. Το Twitter είπε ότι θα επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους του να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι.

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τις λεγόμενες υβριδικές ρυθμίσεις εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι χωρίζουν το χρόνο τους μεταξύ σπιτιού και γραφείου.

“Κανείς από εμάς δεν το έχει βρει”, δήλωσε η Carolyn Everson, αντιπρόεδρος του παγκόσμιου επιχειρηματικού ομίλου του Facebook, μιλώντας για τρέχουσες ρυθμίσεις εργασίας-από-το-σπίτι. “Αυτό το βρίσκουμε εν καιρώ. Η πραγματικότητα είναι ότι όλοι προσπαθούμε να επανέλθουμε μαζί”, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Facebook σε μια επιτροπή που φιλοξένησε το Bloomberg.

Το Facebook θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα γραφεία του στο Silicon Valley στις αρχές Μαΐου, έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας. Τα μεγαλύτερα γραφεία της δε θα φτάσουν το 50% της χωρητικότητας έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για την τηλεργασία εν καιρώ πανδημίας:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here