Έρευνα Τίτλος: “Χαρτογράφηση πρώιμης μεταθανάτιας SARS-CoV-2 RNA σε ασθενείς με COVID-19 και συσχέτιση με βλάβη ιστού”

Έρευνα Τίτλος: Οι ερευνητές χαρτογράφησαν τη διανομή του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την COVID-19, σε νεκρούς ασθενείς με τη νόσο, και ρίχνουν νέο φως στο πώς το ιικό φορτίο σχετίζεται με τη βλάβη των ιστών. Για τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Jena, πραγματοποιήθηκε εξέταση και λεπτομερής χαρτογράφηση του ιικού RNA σε 61 ιστούς και όργανα που ελήφθησαν από έντεκα νεκρούς ασθενείς που είχαν προσβληθεί από COVID-19.

Οι αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τον θάνατο (μεταξύ 1,5 και 15 ωρών).

Η εξέταση του πρώτου σταδίου σχεδιάστηκε για να ελαχιστοποιήσει τα ψευδή αποτελέσματα μετά την αποδόμηση των ιστών.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι εντοπίστηκαν εξαιρετικά υψηλά ιικά φορτία (πάνω από 10.000 αντίγραφα ανά χιλιοστόλιτρο) από τους πνεύμονες.

Επιπλέον, η παρουσία ιογενών σωματιδίων αποδείχθηκε ότι υπάρχει στον ιστό του πνεύμονα με βάση τη μικροσκοπία ηλεκτρονικής μετάδοσης. Αυτή η μέθοδος παρουσιάζει ένα ισχυρό εργαλείο για την εύρεση ενδείξεων μόλυνσης από έναν ιό.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα κατά την ερμηνεία των κυτταροπλασματικών δομών για τον σωστό προσδιορισμό σωματιδίων ιού. Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι το ιικό RNA μπορούσε να ανιχνευθεί σε διαφορετικούς εξωπνευμονικούς ιστούς και όργανα.

Ενώ τα ιικά σωματίδια ανακαλύφθηκαν, δεν παρατηρήθηκε βλάβη ιστού. Οι επιστήμονες εντόπισαν επίσης αυξημένα επίπεδα συγκεκριμένων πρωτεϊνών που σχετίζονται με φλεγμονή και πήξη του αίματος που κυκλοφορούν στην κυκλοφορία του αίματος των νεκρών ατόμων. Το εύρημα δείχνει ότι η φλεγμονή που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 οδηγεί σε υπερβολική ανοσολογική αντίδραση σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι ο κορωνοϊός είναι ικανός να προκαλέσει πολυλειτουργική δυσλειτουργία σε ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι η COVID-19 είναι μια συστηματική ασθένεια. Με αυτόν τον τρόπο, ο ιός φαίνεται να κινείται σε ολόκληρο το σώμα. Παλαιότερες έρευνες είδαν τον κορωνοϊό να μολύνει μόνο ένα όργανο όπως οι πνεύμονες.

Οι βασικές παρατηρήσεις περιελάμβαναν αγγειακή δυσλειτουργία, όπως θρόμβωση και / ή μειωμένη μικροκυκλοφορία. Η νέα έρευνα προσφέρει μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς εισέρχεται ο ιός για να μολύνει το σώμα και την τυπική σειρά που παίρνει.

Για να εκτιμήσουν την επίδραση σε διάφορα όργανα του σώματος, οι ερευνητές έλαβαν πάνω από 60 δείγματα ανά ασθενή.

Η έρευνα με τίτλο «Χαρτογράφηση πρώιμης μεταθανάτιας SARS-CoV-2 RNA σε ασθενείς με COVID-19 και συσχέτιση με βλάβη ιστού» δημοσιεύεται στο περιοδικό eLife.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here