Κορονοϊός: Ποιοι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test

Κορονοϊός: Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν τα self test έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ποντάροντας και στο εργαλείο αυτό για την επιστροφή στην κανονικότητα και το μεγάλο «φρένο» στην πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, διάταξη σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή ορίζει ήδη τους επαγγελματικούς τομείς στους οποίους οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως στους κλάδους του λιανεμπορίου, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών (χερσαίων, ακτοπλοϊκών και αερομεταφορών) και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές ως εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 2 εκατ. self test αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα μέχρι την Τρίτη με τον στόχο να είναι μέχρι τις 13 Απριλίου ο αριθμός των παραδόσεων να έχει φτάσει συνολικά τα 9 εκατομμύρια τεστ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here