Δημοσκόπηση GPO: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ


Απώλειες της τάξεως των δύο μονάδων για την κυβέρνηση από τις πυρκαγιές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας τις προηγούμενες εβδομάδες έφεραν και αλλαγές στις ισορροπίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που δημοσιέυται στην εφημερίδα «Τα Νέα» η κυβέρνηση εμφανίζει απώλειες της τάξεως του 2%, την ίδια στιγμή που τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα δεν εμφανίζουν οφέλη, αλλά παραμένουν στάσιμα στα ποσοστά τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίστοιχη έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα.
Το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% που συγκέντρωνε τον Ιούνιο. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση με 4,1% και ΜέΡΑ25 με 3%.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι πολίτες πιστεύουν ότι οι πυρκαγιές θα δρομολογήσουν και πολιτικές εξελίξεις, αφού συνολικά το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Τέλος, οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι από την πανδημία με το 54,9% να κρίνει αρνητικά τη διαχείριση της κατάστασης, ενώ το 91,4% πιστεύει πως θα αυξηθούν τα κρούσματα μέσα στο Φθινόπωρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ