Καρδιακές παθήσεις πρόληψη: Έτσι θα έχετε υγιή εγκυμοσύνη

Όλα αλλάζουν στο σώμα με τον ερχομό ενός μωρού και εντάσσεται στις φυσιολογικές σωματικές αλλά και ορμονικές αλλαγές. Είναι αλήθεια ότι οι σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν είναι πολύ μεγάλες γι αυτό και οι ειδικοί της ιατρικής βλέπουν την εγκυμοσύνη ως ένα τεστ άγχους.

Hypertension

Αλλαγές σώματος εγκυμοσύνη

  • Οι αλλαγές που συμβαίνουν, αφορούν  κυρίως σε ζωτικά σημεία του σώματος όπως είναι η καρδιά αλλά και η κυκλοφορία του αίματός, αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει πολύ άγχος στο σώμα κατά τη διάρκεια της κύησης.
  • Γι αυτό τον λόγο τόσο η εγκυμοσύνη όσο και η γέννηση είναι σημάδια ότι το σώμα σας μπορεί να περάσει το τεστ στρες όπως το ονόμασαν οι επιστήμονες. Ακόμα διάφορα προβλήματα που προκαλούνται μπορεί όπως  ο διαβήτης κύησης, η προεκλαμψία  αλλά ακόμα και η πρόωρη γέννηση, είναι προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα σας.

Οι περισσότερες γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης εμφανίζουν, διάφορα προβλήματα και αυτό είναι θετικό γιατί της προφυλάσσει από άλλα θέματα υγείας.

Αυτά τα προβλήματα είναι τα ακόλουθα.

  •  Το 5% των εγκύων έμφανίζουν προεκλαμψία.
  •  Το 10% των εγκύων γυναικών εμφανίζουν διαβήτη κυήσεως.
  • Το 10% των βρεφών στις ΗΠΑ γεννιέται πρόωρα.

Ανάλογα με το πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή σας κατά την εγκυμοσύνη, ο κίνδυνος καρδιακής νόσου μπορεί να έχει διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί ή ακόμη και τετραπλασιαστεί. Πολλές από τις γυναίκες που έχουν καρδιακές προσβολές στα σαράντα και τα 50 τους είχαν προειδοποιητικό σημάδι πριν από χρόνια όταν είχαν προεκλαμψία ή διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συσχέτιση καρδιακών παθήσεων με εγκυμοσύνη

  •  Η σχέση ανάμεσα στα προβλήματα της εγκυμοσύνης αλλά και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων δεν είναι προς το παρών γνωστό αν υπάρχει συσχέτιση. Γι αυτό αυτό αν έχετε κάποια καρδιακά θέματα, είναι καλύτερα να πάρετε και ορισμένα μέτρα πρόληψης.

Μέτρα πρόληψης:

  • Εάν διατρέχετε κίνδυνο που σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις, τότε φροντίστε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής για να καταφέρετε να μειώσετε τους κινδύνους.
  • Φροντίστε να κάνετε προληπτικούς καρδιακούς ελέγχους και να κάνετε συχνά προληπτικές εξετάσεις για να μειώσετε το ενδεχόμενο κάποιου επεισοδίου.

Ακολουθεί βίντεο με καρδιακές παθήσεις

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here