Θαλασσινό Νερό Ρινοπλύσεις: Αντιμετωπίστε φυσικά τη βουλωμένη μύτη με ρινοπλύσεις θαλασσινού άλατος [vid]

Η βουλωμένη μύτη μπορεί συχνά να συνοδεύει κρύωμα, ιγμορίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα ή αλλεργία. Εάν και δεν είναι πάντα ένα σοβαρό πρόβλημα, είναι ωστόσο μια ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να σας ταλαιπωρεί μέρα και νύχτα.

Η μύτη αποτελεί στην πραγματικότητα έναν από τους πρώτους φραγμούς ή φίλτρα, από τα οποία ιοί και σκόνη θα διέλθουν προτού εισχωρήσουν στο αναπνευστικό σύστημα. Συνεπώς, ως φυσικός μηχανισμός άμυνας, το ρινικό μας σύστημα είναι πολύ σημαντικό να είναι σε ισορροπία και όταν βρίσκεται ήδη υπό “επίθεση” να υποστηρίζεται ασφαλώς ώστε να ανακτά την υγεία του και να λειτουργεί με τρόπο που να μας προστατεύει.

Σε τι βοηθά η ρινική πλύση με αλατόνερο

Σκοπός των ρινικών πλύσεων είναι 0 καθαρισμός των ιγμoρείων της μύτης από τις βλέννες και τις κρούστες. Οι τελευταίες ερεθίζουν το ρινικό βλεννογόνο και διατηρούν τη φλεγμονή του.  

Πώς θα παρασκευάσετε το Αλατόνερο στο σπίτι

  • Διαλύετε  ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι  σε 250 ml χλιαρό νερό.
  • Μπορείτε εάν θέλετε να βράσετε το νερό της βρύσης, εάν έχετε αμφιβολίες για καθαρότητά του.

Πώς θα κάνετε τη ρινική πλύση & Τι εργαλεία θα χρειαστείτε

  • ρινική κανάτα / ρινικό ντους
  • σύριγγα / δοχείο των 200 ml ή 250 ml

Κάντε την πλύση πάνω από το νιπτήρα ή ενώ είστε στο ντους. Αδειάστε αργά τη σύριγγα ή ξεφουσκώσετε τη ρινική κανάτα μεσα στην μυτη προφέροντας ταυτόχρονα  “γκ”  ή το γράμμα Κ. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι το νερό δεν θα μπαίνει στο λαιμό σας. Να γνωρίζετε ότι καθώς οι δύο ρινικές κοιλότητες επικοινωνούν στο πίσω μέρος της μύτης, το νερό που μπαίνει από το ένα ρουθίνι, θα βγαίνει από το άλλο. Τέλος, φυσήξτε ήπια προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι η μύτη σας έχει αδειάσει και είναι καθαρή.

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολoυθεί πώς να κάνετε τις ρινικές πλύσεις:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here