Κορονοϊός: Αγώνας για τα rapid test στην Αττική – Από αρχές Μαρτίου διενεργήθηκαν 13.254

Τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα με μοριακή τεχνική και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολό τους

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν να διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό με rapid test σε όλη την Αττική τα ειδικά κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. Οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, έχουν διενεργήσει 13.254 rapid σε όλη την Αττική ιδιαίτερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές από την έναρξη της δράσης ‘Ιπποκράτης” στις αρχές Μαρτίου.

Την τελευταία εβδομάδα (και συγκεκριμένα από την περασμένη Παρασκευή 26/03 έως και σήμερα 2/04, πραγματοποιήθηκαν 3.920 rapid tests σε Κοινωνικές Δομές, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε πολίτες στις εξής περιοχές: Κορυδαλλός, Αχαρνές, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Πετρούπολη, Αθήνα, Ρέντη, Πειραιάς, Ηράκλειο, Μαρούσι, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Πεύκη, Μαγούλα, Αρτέμιδα, Αυλώνας, Αιγάλεω, Μάνδρα, Ραφήνα, Ασπρόπυργος.

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια είναι σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τον οποίο και ενημερώνουν ενώ τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα με μοριακή τεχνική και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολό τους. Επικεφαλής της δράσης είναι ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Δρ. Πάνος Ευσταθίου, ενώ υπεύθυνη επικοινωνίας ΚΕΠΙΧ είναι η Χ. Γαλανοπούλου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούνται: “Στοχευμένα και μεθοδικά δυναμώνουμε την πρόληψη και ισχυροποιούμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες λόγω της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας της Αττικής, συνεχίζουμε τη διενέργεια τεστ για όλους τους πολίτες. Λαμβάνουμε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πολιτών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες. Η πρόληψη και η εξασφάλιση γρήγορων ιχνηλατήσεων μπορούν να μειώσουν την εξάπλωση της πανδημίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here