Έρευνα Πανεπιστήμιο Τέξας: Η παραλλαγή του κορωνοϊού του Η.Β κυκλοφόρησε πιθανώς μη ανιχνευμένη στις ΗΠΑ για μήνες

Έρευνα Πανεπιστήμιο Τέξας: Η παραλλαγή B.1.1.7 πιθανότατα έφτασε σε 15 άλλες χώρες προτού εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πιο μεταδοτική παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα έφτασε στις Η.Π.Α. μήνες πριν την ανακάλυψή της, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από ερευνητές. Στην πραγματικότητα, η παραλλαγή B.1.1.7 πιθανότατα “εξαπλώθηκε σιωπηλά” σε 15 άλλες χώρες πριν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Δεκέμβριο του 2020.

“Μέχρι τη στιγμή που μάθαμε για την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου τον Δεκέμβριο, είχε ήδη σιωπηλά εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η Lauren Ancel Meyers, διευθύντρια της Κοινοπραξίας επί του Μοντέλου COVID-19  στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, και καθηγήτρια ολοκληρωμένης βιολογίας. σε ένα δελτίο ειδήσεων που δημοσιεύτηκε στο Eurekalert.org.

“Υπολογίζουμε ότι η παραλλαγή B.1.1.7 πιθανότατα έφτασε στις ΗΠΑ έως τον Οκτώβριο του 2020, δύο μήνες πριν να γνωρίσουμε ότι υπήρχε.”

Η ομάδα Συνεργασίας επί του Μοντέλου COVID-19  του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Austin, η οποία δημοσίευσε μια πρώιμηέκδοση των ευρημάτων της στο περιοδικό Αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες Emerging Infectious Diseases, ανέλυσε δεδομένα από 15 χώρες και υπολόγισε την πιθανότητα οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο να διέδωσαν την παραλλαγή σε αυτές τις περιοχές μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου 2020.

Η ημερομηνία του Σεπτεμβρίου επιλέχθηκε καθώς, σύμφωνα με τα δεδομένα, η παραλλαγή Β.1.1.7 εντοπίστηκε σε δείγματα που είχαν αρχικά συλλεχθεί στο Κεντ στις 20 Σεπτεμβρίου και στο Λονδίνο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Βασίστηκαν στην εκτίμηση της «μεταβαλλόμενης αναλογίας λοιμώξεων» που οφείλεται στην παραλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην κινητικότητα του πληθυσμού από το Ηνωμένο Βασίλειο σε καθεμία από τις 15 χώρες, στοιχεία των οποίων αντλούσαν από το Facebook Δεδομένα για το καλό Data for Good.

“Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου (ένα μήνα μετά την πρώτη ανίχνευση της παραλλαγής στο Ηνωμένο Βασίλειο), η πιθανότητα μία (1) από τις 15 χώρες να πήραν μία 1 εισαγόμενη παραλλαγή από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τουλάχιστον 50%, εκτός από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και μέχρι την 1η Νοεμβρίου, αυτό το όριο κινδύνου ξεπέρασε όλες αυτές τις χώρες “, έγραψαν οι ερευνητές. Χρησιμοποιώντας αυτές τις προβλέψεις, η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χώρες με σημαντική μετακίνηση πληθυσμού από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πιθανό να είχαν ανιχνεύσει περιπτώσεις της παραλλαγής μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2020.

“Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τη σημασία της εργαστηριακής παρακολούθησης”, δήλωσε ο Meyers, στο δελτίο ειδήσεων που δημοσιεύτηκε στο Eurekalert.org. “Η ταχεία και εκτεταμένη αλληλουχία των δειγμάτων ιών είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη ανίχνευση και παρακολούθηση νέων παραλλαγών που προκαλούν ανησυχία.”

Η ομάδα κυκλοφόρησε επίσης μια νέα ηλεκτρονική αριθμομηχανή που προοριζόταν να καθορίζει τον αριθμό των δειγμάτων ιών που πρέπει να προσδιορίζονται με αλληλουχία προκειμένου να εντοπίζονται νέες παραλλαγές όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here