Σιάτλ Σαν Φρανσίσκο: Άστεγοι σε ξενοδοχεία λόγω της πανδημίας

Σιάτλ Σαν Φρανσίσκο: Η πόλη επεκτείνει τη χρήση ενός ομοσπονδιακού προγράμματος που πληρώνει για τη στέγαση αστέγων σε ξενοδοχεία. Οι άστεγοι στο Σιάτλ εμβολιάζονται τώρα έναντι της COVID-19, αλλά η πόλη επεκτείνει τη χρήση ενός ομοσπονδιακού προγράμματος που πληρώνει για τη στέγαση των αστέγων σε ξενοδοχεία.Δύο επιπλέον ξενοδοχεία στο κέντρο του Σιάτλ είναι σήμερα γεμάτα με άτομα που είχαν μείνει σε ομαδικά καταφύγια. Για την πληρωμή του κόστους χρησιμοποιείται μια ομοσπονδιακή επιχορήγηση 26 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αξιωματούχοι της πόλης βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες με ένα άλλο ξενοδοχείο για να στεγάσουν τους αστέγους με τιμή 4 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι όλο και πιο σίγουροι ότι οι ομοσπονδιακοί φορολογούμενοι πληρώσουν.

Οι υποστηρικτές των αστέγων λένε ότι είναι μια καλή επένδυση. “Ολόκληρη η κοινότητα έχει ένα όφελος από τον περιορισμό του ιού διατηρώντας τους ανθρώπους που βιώνουν ως άστεγοι ασφαλείς και υγιείς”, δήλωσε η Diane Yentel, Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συνασπισμού Στέγασης ανθρώπων Χαμηλού Εισοδήματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης FEMA αποζημιώνει πόλεις για το μεγαλύτερο μέρος του κόστους στέγασης αστέγων σε δωμάτια ξενοδοχείων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Κάτω από τον Πρόεδρο Τραμπ, το ποσοστό αποζημίωσης ήταν 75% και οι διαμονές στο ξενοδοχείο περιορίστηκαν στις 30 ημέρες, αν και οι πόλεις έχουν λάβει παρατάσεις.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αύξησε την αποζημίωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης FEMA στο 100% και εγγυήθηκε τα χρήματα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Για να είναι επιλέξιμοι για αποζημίωση, η Υπηρεσία FEMA δηλώνει ότι τα άστεγα άτομα πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 ετών και να έχουν υποκείμενες παθήσεις υγείας.

Ωστόσο, η Yentel και άλλοι υποστηρικτές των αστέγων λένε ότι ο κανόνας δεν έχει εφαρμοστεί ομοιόμορφα με ορισμένες πόλεις να αποζημιώνονται για όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Το Σαν Φρανσίσκο ήταν ο πιο επιθετικός χρήστης των αστέγων. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί 24 ξενοδοχεία που φιλοξενούν 2.114 άτομα τα οποία είχαν βρεθεί είτε σε καταυλισμούς αστέγων είτε σε καταφύγια. Κοστίζει στην πόλη 19,7 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα και οι αξιωματούχοι έχουν μέχρι τώρα ζητήσει αποζημίωση FEMA ύψους 65,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η FEMA καθυστέρησε να αποζημιώσει έχοντας στείλει στο Σαν Φρανσίσκο μόλις 5,1 εκατομμύρια $. Παρά το αυξημένο χρηματικό ποσό που δαπανήθηκε για ξενοδοχεία άστεγων, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους στο Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον HUD υπεύθυνο Οργανισμό για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης κατοικιών το έτος πριν από την πανδημία, η έλλειψη στέγης αυξήθηκε κατά 6,2% στο Σιάτλ, από τα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα. Πολλά πάρκα της πόλης ήταν γεμάτα με σκηνές. Μερικοί άνθρωποι καταστρέφονται ακόμη και σε γήπεδα μπάλας και σε σχολικούς χώρους.

Μια κυβερνητική οργάνωση παρατηρεί ότι πόλεις όπως το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο έχουν δημιουργήσει τις κρίσεις των αστέγων τους και τώρα ζητείται από τους φορολογούμενους να τις πληρώσουν. “Το πρόβλημα υπήρχε πολύ πριν η Covid καταστρέψει τη χώρα”, λέει ο Tom Schatz, πρόεδρος των Πολιτών ενάντια στα κυβερνητικά απόβλητα Citizens Against Government Waste, “η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να δίνει χρήματα στις πόλεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που είχαν για πολλά, πολλά χρόνια”.

Ο εκπρόσωπος Dan Newhouse, R-Wash., Συμφωνεί. “Δεν είμαστε πραγματικά ειλικρινείς με τον Αμερικανό φορολογούμενο όταν ανταποκρινόμαστε στην πανδημία και πολλά άλλα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την Covid 19”, δήλωσε ο Newhouse.

Ο νόμος για το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δίνει στις πόλεις 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των αστέγων. Πολλοί υποστηρικτές των αστέγων ελπίζουν ότι χρησιμοποιούνται χρήματα για την αγορά των ξενοδοχείων που ενοικιάζονται επί του παρόντος, ώστε να μπορούν να είναι μόνιμα υποστηρικτικά καταλύματα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here