Βερμόντ Κυβερνήτης: Ένταξη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα covid των Μαύρων, των Ιθαγενών και των Έγχρωμων

Βερμόντ Κυβερνήτης: Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Φιλ Σκοτ ​​έκανε tweet για την κίνηση την Πέμπτη. Ο Ρεπουμπλικανός νομοθέτης προτείνει νομοσχέδιο για την απαγόρευση της κριτικής φυλετικής θεωρίας. Το Βερμόντ ανοίγει την επιλεξιμότητα του εμβολίου κορωνοϊού σε οποιονδήποτε άνω των 16 ετών που αναγνωρίζεται ως Μαύρος, Γηγενής ή έγχρωμος – προκαλώντας έντονη κριτική στο διαδίκτυο για τον αποκλεισμό των Λευκών.

Ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης Φιλ Σκοτ ​​έγραψε στο Twitter για την κίνηση αυτή την Πέμπτη καθώς τα κράτη άνοιξαν σταδιακά την επιλεξιμότητα σε διάφορους πληθυσμούς.

Μέχρι στιγμής, η διαδικασία τείνει να επικεντρώνεται σε άτομα που είναι ευάλωτα λόγω του επαγγέλματος, της ηλικίας ή της κατάστασης της υγείας τους. “Εάν εσείς ή οποιοσδήποτε στο νοικοκυριό σας ταυτίζεστε ως Μαύρος, Γηγενής ή έγχρωμος (BIPOC), συμπεριλαμβανομένων των Ιθαγενών (Abenaki) ή άλλων των  Πρώτων Εθνών και όλα τα μέλη του νοικοκυριού σας που είναι 16 ετών και άνω μπορούν να εγγραφούν για να λάβουν εμβόλιο! ” Ο Σκοτ ​​έκανε tweet. Ο ιστότοπος της πολιτείας διαφημίζει “κλινικές εστιασμένες στα νοικοκυριά εγχρώμων BIPOC” στο Βόρειο και Νότιο Βερμόντ.

Για την περιοχή του Μπέρλινγκτον, η πολιτεία προσφέρει ένα έντυπο εμβολιασμού που καθορίζει την επιλεξιμότητα για άτομα έγχρωμα BIPOC και μέλη του νοικοκυριού τους.

Η πρώτη ερώτηση είναι: “Αναγνωρίζεστε ως Μαύρος, Αυτόχθων ή Έγχρωμος (BIPOC); Αυτό περιλαμβάνει οποιονδήποτε δεν είναι λευκός.”

Άλλες κατηγορίες επιλεξιμότητας περιλαμβάνουν άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, άτομα 16 ετών και άνω με συνθήκες υγείας υψηλού κινδύνου, μαθητές αγγλικής γλώσσας και άτομα σε κοινότητες μεταναστών / προσφύγων, προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης και κάτοικοι εγκαταστάσεων μακροχρόνιας περίθαλψης, άτομα που εργάζονται στο σύστημα δημόσιας ασφάλειας και προσωπικό σχολείου και εργαζόμενοι φροντίδας παιδιών.

Η κατηγορία των μεταναστών / προσφύγων προσφέρει επίσης “κλινικές ειδικά για την κοινότητα”. Οι κατηγορίες συνδέονται με έναν ιστότοπο που περιγράφει τη στρατηγική της πολιτείας «Εργασία προς τα ίδια κεφάλαια».

“Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές ανισότητες στα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19, νοσηλείας και θανάτου μεταξύ των κατοίκων του Βερμόντ που είναι μαύροι, ιθαγενείς και έγχρωμοι (BIPOC)”, αναφέρει ο ιστότοπος.

“Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με χρηματοδοτούμενους κοινοτικούς εταίρους για να κατανοήσουμε τα εμπόδια που ενδέχεται να περιορίσουν την πρόσβαση στο εμβόλιο των έγχρωμων BIPOC του Βερμόντ, καθώς αυτά απαιτούν μοναδικές λύσεις δημόσιας υγείας.” Ο ιστότοπος προσθέτει ότι “κάνει καλό στο πνεύμα της δημόσιας υγείας να επιτρέπεται στις οικογένειες και τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν γλωσσικά εμπόδια πρόσβασης να λαμβάνουν ταυτόχρονα πληροφορίες και υπηρεσίες, προκειμένου να επαναλαμβάνονται αυτές οι υπηρεσίες αργότερα.” Η πρωτοβουλία αντιμετώπισε ένα κύμα αντίδρασης στο διαδίκτυο. “Άγρια αντισυνταγματική και παράλογα ανήθικη”, είπε ο συντηρητικός σχολιαστής Matt Walsh. “Και είναι Ρεπουμπλικανός. Φυσικά.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here