Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πότε και με ποιο τρόπο ισχύει

Ξεκινάει από σήμερα (03/04) η δεύτερη φάση αποσυμπίεσης των μέτρων του lockdown

Αλλαγές στα μέτρα του lockdown τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Σάββατο, 3 Απριλίου, προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι πολίτες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Γι’ αυτό και από το πρωί του Σαββάτου, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν οι πολίτες μόνο για τα Σαββατοκύριακα (και πιλοτικά, όπως είχε ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς) να πηγαίνουν από το Περιστέρι στη Γλυφάδα ή από την Κηφισιά στην Ακρόπολη μόνο για άθληση και με το αυτοκίνητό τους.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει πλέον μία πληθώρα επιλογών για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.

Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

  • Για επίσκεψη σε γιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.
  • Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.
  • Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).

Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

Για επίσκεψη σε κατάστημα στέλνοντας με SMS με το ονοματεπώνυμο στο 13032.

Το μέτρο αυτό θα ισχύει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, όταν θα ανοίξουν και τα καταστήματα μόνο με ραντεβού είτε με click away είτε με click in shop.

Τι ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων

Όσον αφορά τις αγορές σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων παραμένει ο περιορισμός των μετακινήσεων έως 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι ή εντός του Δήμου, με αποστολή SMS και κωδικό 2 στο 13033.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here