Reuters: Η ΕΕ προς επιβολή περιορισμών στα ταξίδια από ΗΠΑ και 5 άλλες χώρες


Η ΕΕ άρχισε την Παρασκευή τις κινήσεις για επαναφορά των περιορισμών στα ταξίδια λόγω Covid-19, είπαν στο Reuters δύο διπλωμάτες.

Η ΕΕ άρχισε την Παρασκευή τις κινήσεις για επαναφορά των περιορισμών στα ταξίδια λόγω Covid-19, μεταξύ των οποίων καραντίνα και τεστ για ανεμβολίαστους πολίτες από τις ΗΠΑ και πέντε άλλες χώρες, είπαν στο Reuters δύο διπλωμάτες.

Οι χώρες της ΕΕ άρχισαν τη διαδικασία για να αφαιρεθούν οι ΗΠΑ από τη λίστα των χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να ταξιδέψουν στην Ένωση χωρίς επιπλέον περιορισμούς λόγω Covid-19. Η λίστα αυτή επί της παρούσης έχει 23 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, το Κατάρ και η Ουκρανία, μα κάποιες από τις 27 χώρες της ΕΕ ήδη έχουν δικούς τους περιορισμούς/ κανόνες για ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ σε ισχύ.

Ένας διπλωμάτης είπε πως άλλες χώρες που θα αφαιρούνταν από τη λίστα ήταν το Κόσοβο, το Ισραήλ, το Μαυροβούνιο, ο Λίβανος και τα Σκόπια.

Η απόφαση για νέους περιορισμούς ταξιδιών από πλευράς της ΕΕ για ξένους αναμένεται να οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα, εάν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις από χώρες της Ένωσης, ανέφεραν οι εν λόγω πηγές, καθώς και δύο επιπλέον Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ