Κορωνοϊός Ινδία: Εμβολιάζει 10 εκατομμύρια άτομα σε μία ημέρα


Κορωνοϊός Ινδία: Η Ινδία εμβολιάζει 10 εκατομμύρια σε μία ημέρα. Η Ινδία έδωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια εμβόλια Covid-19 την Παρασκευή, σπάζοντας το προηγούμενο καθημερινό ρεκόρ της χώρας, των 9,2 εκατομμυρίων. Η Ινδία έδωσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια εμβόλια Covid-19 σε μία μέρα για πρώτη φορά, δήλωσαν οι αρχές το Σάββατο, καθώς ο γίγαντας της Νοτίου Ασίας ενισχύει την άμυνά του για μια νέα προβλεπόμενη αύξηση. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι τα 10 εκατομμύρια ορόσημο πέρασαν την Παρασκευή, ξεπερνώντας το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ της χώρας των 9,2 εκατομμυρίων.

Η κυβέρνηση δέχτηκε κριτική μετά από ένα βάναυσο κύμα κορωνοϊού τον Απρίλιο και τον Μάιο που σκότωσε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι χαιρέτισε το ορόσημο ως «σημαντικό κατόρθωμα» για το έθνος των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. «Συγχαρητήρια σε όσους εμβολιάστηκαν και σε όσους έκαναν τον επιτυχημένο εμβολιασμό», είπε στο Twitter.

Η κυβέρνηση είχε στόχο να εμβολιάσει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια ενήλικες μέχρι το τέλος του έτους, αλλά οι ελλείψεις, η διοικητική σύγχυση και ο δισταγμός συγκρατούν τους αριθμούς.

Μόνο περίπου το 15 % είχε δύο δόσεις από την έναρξη της κίνησης τον Ιανουάριο. Ο καθημερινός αριθμός μολύνσεων στην Ινδία έχει μειωθεί δραματικά από την καταστροφική αύξηση τον Απρίλιο-Μάιο που κατέκλυσε την τρεμάμενη υποδομή υγείας της. Σχεδόν όλοι οι περιορισμοί στην κίνηση και τη δραστηριότητα έχουν αρθεί, παρόλο που οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για ένα νέο κύμα που θα χτυπήσει τον επόμενο μήνα, καθώς ξεκινά η περίοδος του φεστιβάλ.

Οι ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι πάνω από 40.000 και περισσότεροι από 500 θάνατοι αναφέρθηκαν το Σάββατο.

Τα 46.000 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν το Σάββατο ήταν το υψηλότερο ποσοστό σε δύο μήνες. Μεγάλο μέρος της αύξησης οφείλεται σε μια αύξηση στην νότια πολιτεία της Κεράλα. Η Ινδία χορηγεί επί του παρόντος τρία εμβόλια- το Oxford-AstraZeneca, γνωστό τοπικά ως Covishield, το Covaxin από την ινδική εταιρεία Bharat Biotech και το ρωσικής κατασκευής Sputnik V. Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 437.370 θανάτους και περισσότερα από 32 εκατομμύρια κρούσματα, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ειδικοί λένε ότι λόγω της υποβολής αναφορών, ο πραγματικός απολογισμός της Ινδίας θα μπορούσε να είναι τέσσερις φορές υψηλότερος.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ